annanordlund

2008-12-30
18:57:26

Fjälls
Godkväll. Tiden springer förbi i fruktansvärd fart!
Det fick vi verkligen uppleva igår när vi var i Östersund och skulle bara ta en titt på mellandagsrean och sedan komma iväg till Funäsdalen i bra tid, åtminstone när det var ljust.

Strax efter kl 18 kom vi iväg. Men så är det alltid med oss!
Vi tog en visit i Hedeviken när vi ändå åkte förbi, där blev vi sittandes en stund och pratade och åt gigantiskt god lakritschoklad! Mycket trevligt!
Älsklingen blev bjuden på en öl så jag fick köra sista biten, men det gjorde då inget :)

När vi kom upp till husvagnen var det ca 7 plusgrader inne i den. Helt hopplöst kallt! Men vi drog igång gasolen och lite värmeljus så gick det bra :) Vi satt till sena natten och löste korsord tillsammans, det var mysigt!

Idag har jag varit med på första skoterturen och jag kan redan känna träningsvärken komma.. kommer att se ut som en full gamling på detta nyår också, stapplandes fram. Men det blir ett rejält träningspass som desutom är så jäkla kul!
Jag körde en bit hem också, jag börjar osäker men innan vi kommit hem så är jag uppe i den dubbla hastigheten :) Känns kul att älsklingen desutom tycker att jag är duktig :)

Nä nu ska vi göra baguetter till mat, sedan kommer älsklingens bror och hans flickvän upp och gör oss sällskap.
Imorgon ska vi på Eriksgården och äta matbuffé, ska bli gott! Gott nytt år på er imorgon!

2008-12-28
14:49:46

Söndag tror jag?!
Dagarna glider bara ihop känns det som, ovant att vara ledig så här länge :P och det bästa är att det fortfarande är lite mer än en vecka ledigt kvar! :)

Idag har vi packat bilen och ska åka upp till Östersund. Känns som att vår brevlåda är smockfull och det ligger nog tyvärr lite räkningar där som vill bli betalda. Sen imorgon ska vi in till stan en sväng för älsklingen måste byta storlek på de snygga t-shirtar som han fick i julklapp av mig. Sedan packar vi om och åker till funäsdalen. Känns som att jag vill lägga mig ner och sova resten av ledigheten. Knappt haft nån lugn eller ro :)  Men en bra bok och funäsdalen blir nog bra :)

Juldagen var vi ut på Stadt, där var det mycket roligt, alldeles lagomt mycket folk också :)

Fick ett tillskott i kassan i julklapp, jag tror jag ska köpa mig ett digitalpiano faktiskt eller åtminstone en hyffsad keyboard. Känner mig jättesugen på det!

Nä, nu är det strax mat och sen åker vi. Bye!

2008-12-25
12:28:01

God Jul förresten!
Igår var en hektisk dag! Vaknade hemma i Rödmyra, åt tomtegröt och skinkmacka. Åkte till Kläppa och var där över Kalle Anka, fick en ritplatta (som kopplas till datorn och kan användas i Photoshop) och hörlurar av älsklingen! och gemensamt fick vi en fritös av svärföräldrarna! Kanon!

Sen tog jag med mig älsklingen och åkte hem igen och åt julmat. Öppnade fler julklappar här och fick bla en matberedare, ett strykjärn, en egentillverkad hylla av lillebror och kontanter. Många riktigt bra julklappar! :)
Fick dessutom spendera mycket mer tid med älsklingen än vad vi räknat med så det var mycket mysigt!

Idag vaknade jag sent, mycket behövligt till kvällens utgång kan tänkas :) Gruvar mig lite för att det är lång kö och mycket folk ute, sånt kan jag få spader på. Men det är värst när jag blir så fruktansvärt kissnödig och kön till toaletten är evighetslång. Sånt är hemskt!

Grattis till Ola och Sandra!

2008-12-22
09:54:26

Måndag
Måndag och jag är ledig idag! :D Oj oj vad skönt det är! Särskilt när älsklingen klev upp kl 6 imorse och jag kunde ligga kvar :)

Igår var vi hemma hos mina föräldrar på födelsedagskalas, åt massvis med tacos! Det var mysigt! I fredags hyde jag och älsklingen film och låg hemma och myste :)

Förresten så missade jag bussen, jag hade tittat totalt fel i busstidstabellen, men min kära arbetskollega M var en ängel och kom och hämtade mig! :)

Idag ska jag och älsklingen hämta mormor och morfar från tåget, ska bli kul och träffa dom! :)

Nä nu ska jag göra mig i ordning, pappa och syster kommer snart och hämtar upp mig, ska försöka hitta nån bra julklapp till mamma :)

2008-12-20
15:59:09

Lördag
Om 15 minuter tar jag bussen in till stan och sen tåget hem! Äntligen! Jag längtar så efter att få komma hem!

Idag fyller mamma år :) Vi ska dit på söndag och äta tacos. Glömde skriva igår att lillebror fyllde år, men jag skriver grattis här till båda istället :)

Idag har jag städat, packat och donat på. Tittat på lite serier och väntat på att tiden skall gå.

Nä nu borde jag ta tag i det sista för missar jag denna buss så är det lite kört!

2008-12-19
15:10:29

Semester!
Och så kom äntligen den dagen jag fick semester! Shit vilken evighetslång vecka detta varit!
Idag har jag mest flängt runt med bussen och fixat olika saker, sen åkte jag till chefen med en nyckel och sedan åkte jag hem och besiktade R&M's lägenhet. Det var tråkigt :( Men det gick bra iaf!

Idag så har jag tänkt färga håret iaf, ha en liten tjejkväll, för alldeles solo blir det iaf :( Ett glas vin och en film kanske? Dock så skulle det kännas jättekonstigt att dricka vin själv.. som en smygalkis typ, vi får se om jag hoppar det eller inte.

Stod om älgarna i tidningen idag, det var en älgko och hennes älgkalv, anledningen till att hon var på frösön var antagligen för att hennes andra älgkalv blev bortjagad från kon av en lösspringande hund i somras. Den kalven hamnade på nåt sånt där ställe där de tar han om älgar. Så nu har kon återvänt till frösön för att hitta den kalven, hon har gått runt och kallat på honom ett bra tag nu. Och så tar polisen beslutet att skjuta dem. Detta är en riktigt hemsk historia! Älgar har också starka moderskänslor! :) Men nu har jag nog pratat klart om älgarna, tror jag!

Har fått julkort idag! Sånt är alltid jättemysigt! Tyvärr så är jag sämst och har inte skickat ett enda i år :(

2008-12-18
21:41:19

Välkommen Linus!
Grattis till Madde och Pär, ett litet mirakel som ska heta Linus! Härligt! :D

Jag är så slut, packat och flyttat på jobbet, burit sängar och jäkelskap. Bläh. Men nu är det gjort och det är bara ett pass kvar imorgon! :)

2008-12-18
12:02:46

Sömnlös
Jag har haft jättesvårt att sova hela veckan! 4h i snitt när jag ska upp tidigt :/ Helt värdelöst!

Idag var älgarna kvar utanför jobbet, sen kom en jägare och sköt dem. Gjorde riktigt ont i mig när jag såg det och jag blev tårögd. Så jag antar att jägare är ingen hobby som passar mig, men det gör absolut ingenting :)

Om en timme åker jag tillbaka till jobbet igen, ingen vila hinner jag med :/ Hade verkligen behövt, men men.

11h jobb kvar, sen så har jag semester! Idag 14-22 och imorgon 07-10.


Utanför kontorfönstret på jobbet.

Hittade även denna:

Älsklingen var söt och satte upp spegeln i garderoben i söndags, Äntligen säger jag! :)

2008-12-17
21:02:18

Förvirrade älgar
Idag har jag sett älgar för första gången ute i det fria. Det vill säga 10 meter utanför ytterdörren till elevhemmet. Det var två st som låg bakom ett varsitt träd. En måste varit en fjolårskalv och den andra en stor bjässe! Nosen var gigantisk!
Jag tittade på dom hela tiden när jag gick förbi för att gå till bussen, hade de rest sig hade jag nog sprungit för glatta livet. Tycker dem är lite läskiga, särskilt när de är så stora!

Stod vid busshållplatsen för att åka hem. Det satt en gubbe på bänken i kuren. Vi stod tysta i kanske 10 minuter sen så frågar han mig "Väntar vi på bussen?".. Eh, ja jag gör det i alla fall, svarade jag, och nu kommer det en. "Ja, den vi väntat på."

Nä nu är jag trött på denna dumburk. Ska nog slå mig ner framför tv:n men det verkar inte som om det finns nåt bra att titta på.

2008-12-17
14:29:02

Onsdag
Det närmar sig hemfärd, men ändå inte. Två arbetsdagar kvar och som det känns så blir de rätt tunga iochmed att de innehåller flytt :/ Jag hatar att flytta. Hatar att bära saker.

Inatt sov jag iaf sista gången i de lokalerna vi har nu, och tur är väl det, sov knappt nånting inatt. Så när jag kom hem så la jag mig och sov, jag hade nog kunnat sova hur länge som helst faktiskt... men kl 18 ska jag tillbaka till jobbet för vi ska ha julfest. Ska in till stan och dona lite med annat först.

Här är det plusgrader och det tycker jag är värdelöst, är så satans halt på vägarna. Ge mig mer snö istället!

Nä nu har jag nog inte något mer att säga, veckan får ta och sega sig vidare:/

2008-12-16
12:44:31

Tisdag
Goddag.
Imorse vaknade jag 5 minuter innan mobilens alarm, jag hörde nämligen nyckeln vridas om i låset nere i ytterdörren och dörren öppnas. Jag låg och funderade någon millisekund, för det kunde väl inte vara älsklingen? Nej, det var 2 gubbar som skulle kolla ventilationen.. hade totalt glömt bort att de skulle komma antingen idag eller imorgon.

"Shit vilken stor tv ni har! Vad är det för tum på den?!"

Haha :)
Måste vara roligt att jobba så som de gör, man får se hur många har det hemma och samla ideér :)

Jag fick lära mig att vår köksfläkt har en timer vilket jag inte hade en aning om, när jag berättade det för älsklingen så visste han tydligen det och använder dessutom den.. hmpf..

Ska åka till jobbet om 40 minuter, innan borde jag skotta utomhus, det har snöat lovikavantar här idag :) Men jag tror jag gör det när jag kommer hem från jobbet imorgon istället.

Veckan går framåt åtminstone :) Snart kommer jag hemhem!

2008-12-15
22:04:33

Måndag
Gokväll! Det har varit en låååång dag idag!
Var helt död imorse när jag klev upp vid 9. Åkte till jobbet till 11 och hade personalmöte. Därefter hade vi lönsamtal, jag hade gruvat mig jättelänge innan :S

Vi har ett individuellt lönesystem där lönen sätts utefter det man presterar. Vi hade fått ett papper med lönekriteriefrågor och man fick sätta betyg på sig själv, chefen hade också ett  som han bedömde en efter.
DET GICK JÄTTEBRA! Jag fick ett jättebra betyg av honom, till och med bättre än vad jag själv betygsatt mig till :)
Jag fick väldigt hög poäng för att bara jobbat i 4 månader :) Men vi har våra utmaningar om man säger så ;)
Hur mycket höjningen är på vet jag inte än, bara det att det träder i kraft i april :)

Vi var även ute på det nya stället dit vårat elevhem ska flytta. Shit vad jag längtar! Det var så otroligt snyggt och köket skulle jag kunna dö för :D Finns en skiljevägg mellan köket och matplatsen, det satt ett runt fönster där ovanför diskbänken så att man kan se ut över matsals-delen! Skitsnyggt verkligen!
Efteråt så kände jag att jag kan packa väskan och stanna därute i veckor i sträck! Dock vill jag vara ledig nån vecka imellan :P Elevernas lägenheter påminde mycket om min lägenhet i karlskrona fast snyggare! Samma garderobshandtag och köksluckor iaf :)

Fick även en julklapp av omsorgen, ett presentkort på badet/relaxen som jag och älsklingen ska utnyttja nån gång efter jul :)

Imorgon jobbar jag 14-22.30 /jour/ 06.30-9. Skönt med lite sovmorgon så jäkla trött som jag varit på senaste!

Saknar älsklingen ännu mer nu när han är i Ljusdal och jobbar, jag vill också hem! Men snart så :)

Nä, nu ska jag nog koka mig lite te :)

2008-12-14
12:58:38

3:e advent
Nu är det bara en helg kvar, sen är det jul!

Älsklingen ligger klistrad i soffan framför nyaste call of duty spelet, men det unnar jag honom :)
Snart ska vi gå till tvättstugan och sen ska vi nog röja upp här lite om han inte ramlar tillbaka till soffan vill säga :P

Igår fick jag underbar mat! Inbakad fläskfilé med vitlökssmör, rödlök och sparris. Klyftpotatis med färsk dill och bearnaisesås :D Han är så grymt duktig!

R och M kom över en sväng och lånade lite saker, deras flyttlass går imorgon och lite saker behöver de för att överleva tills fredagen :)

Idag åker älsklingen hem till ljusdal och ska jobba :/ Med andra ord så ska bilen packas idag och inte på fredag som vi planerat. :/ Får se om vi får plats med allt, kläder och julklappar :) Jag har bokat tåg, dom var skitdyra! :( Så jag kommer inte hem förrän lördag kväll :/ Tråkigt, men så är det..

Nä tvättstugan var det ja.. glad 3:e advent på er allihopa!

2008-12-12
16:54:43

Äntligen helg!
Ramlade in i lägenheten kl 9 imorse toktrött och kröp ner brevid älsklingen :) Vi sov till kl 13.00. Galet! Men när vi båda är krassliga så är det inte så konstigt.

Älsklingen är ute på stan och tittar på julklapp åt mig, jag är jättenyfiken som alltid! Han frågade om det var okej att jag bara fick en julklapp, vilket det är, men det gör mig bara mer nyfiken!

Jag har donat lite här hemma, gjort pajdeg och så. Vi tänkte äta kycklingpaj ikväll, baka pepparkakor och muffins, dricka lite vin och se på idolfinalen :) Sen imorgon blir det nog stan en runda förhoppningsvis med söta N :) sen ska älsklingen laga middag till mig :) Jag har tur jag!

Bara en vecka kvar till semester! Underbart!
Trevlig helg på er allihopa!

2008-12-11
10:45:15

Förkylningskorkad.
Idag känner jag mig helt lost i huvudet. Som om tankarna bara åker vilse. Sitter och kollar på kartongen med digitalboxen som älsklingen ville att jag skulle plocka ihop.. Det finns en beskrivning på allt som ska ligga i lådan men jag får liksom inte ihop det. Förkylningskorkad kallar jag det.

Inatt sov jag otroligt värdelöst. Vaknade hur många gånger som helst och när klockan ringde vid 9 så var jag helt död och snoozade till 10. Kan egentligen sova längre om jag vill, men jag känner att jag vill vara lite ledig innan jag åker till jobbet. Förhoppningsvis så hinner älsklingen hem och kan skjutsa mig till jobbet! Det hade varit mysigt! Har saknat honom! :D

Jobbar 14-22.30 + natten tills kl 9 imorgon. Känns jättedrygt när jag vet att älsklingen är hemma! Men men :)

Nu ska jag försöka få ihop den där jäkla lådan och sedan ska jag plocka iordning här, det behövs :) Känns knappt som att jag är hemma på veckorna, men på nåt vis lyckas jag ändå stöka ner.

Nä som sagt, p0ff.

2008-12-10
13:59:03

Oj
Man förväntar sig inte att man ska känna någon när man bläddrar igenom aftonbladets hemsida :S

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3957313.ab

2008-12-10
13:40:06

Onsdag
Det är äntligen Onsdag och jag kan se slutet på denna vecka :)
Jag är så där lagomt krasslig som jag varit veckan igenom, vet inte om det tänkt vända här eller bryta ut senare?

Idag har jag delad tur, och jag kom hem vid 10 och somnade på en gång och sov till halv 13. Jag är fortfarande toktrött!
Ska på utbildning mellan 15-18, tyvärr så är ju min kära kollega som jag skulle gå med sjuk, så jag antar att den blir tråkig. :/ Sen är det direkt till jobbet där 2 vikarier är och jobba till 22. Sen har jag bara ett pass kvar ;D

Älsklingen är mycket mer krasslig än mig, men han anser att om han kan köra bil hem så är han frisk nog att jobba. Kommer väl ha ett kolli här i sängen hela helgen :P

1½ vecka till semester! Ska bli sååå otroligt skönt! Det går inte att beskriva! :) Vi är väl i Ljusdal till den 27:e ungefär, sen så blir det Funäsdalen för hela slanten :) Jag är så sugen på att åka skidor faktiskt :D

I helgen så ska nog älsklingen äntligen köpa julklappar, jag börjar nämligen få lite panik på honom :P

Nä, utbildning var det ja.. Hej!

2008-12-09
12:38:36

Tisdag
Idag slutade jag vid 10, skulle egentligen slutat vid 9 men pga sjukdomar och sånt så fick jag vara kvar ett tag till. Ringt runt efter vikarier och sånt.

Sen åkte jag in till stan för att köpa en julklapp till lillasyster, hittade även strumpbyxor, ett paljettskärp och en eyeliner till mig själv. En sådan har jag aldrig ägt och jag får nog ta och öva mina darriga händer för att få det där någorlunda bra.. :)

Måste ju bara visa mitt kap i helgen :


Det blev den beige/guld/bruna hjälmen och ett par bruna scott-glasögon till, förbannat fin!
Jag stuvade in den i ett skåp i husvagnen, sen gick jag och tittade på den lite då och då :) Sån blir jag när jag köpt nånting jag velat ha länge :) Tog även en liten sväng på skotern för att se om det blåste in nånstans och det gjorde det inte, så förbannat grymt nöjd! :D

Nä nu ska jag gå och testsminka mig, tänker vara slående vacker på nyår ;D haha :)

2008-12-07
14:44:14

frusen!
Imorse när jag vaknade var det 20 minusgrader ute och 13 plusgrader i husvagnen, jag trodde jag skulle dö! Jag var så igentäppt i näsan och halsen och frös som en gnu! Som tur är så har vi köpt gasol nu och det börjar ordna upp sig lite.

Vi har varit runt i Hamra och på Eriksgården och hämtat ut blad om deras nyårssupé. Det  lutar nog åt Eriksgården som åtminstone verkar ha ätbar mat på deras supé . Jag tycker personligen inte att Hamras rentunga låter lockande :P
Så nu ska vi bara höra runt hur många som vill med och sedan boka :) Ska bli så mysigt att fira nyår i fjälls för andra året i rad, detta kan bli en bra tradition :)

Snart kommer J och hämtar oss, julskyltning nere på byn idag :) Ska in och se om det blir till att köpa en hjälm :)
Sen ska vi plocka ihop i husvagnen och ha en myssöndag, min buss går kl 6 från Funäs imorrn på morgonen. Börjar kl 14 så det passar bra :)

Tack för denna helg älskling! Har det så jäkla underbart med dig! Nästa helg ska vi baka pepparkakor :)

2008-12-06
19:53:33

en händig tjej!
Det är då tur att älsklingen har en sån händig tjej!
Han ringde mig för att J kört på tok och hans skoter vägrar starta. Så jag hängde på släpvagnen och körde en mil bort för att hämta dem. Alldeles själv klarade jag detta också!

Sen kanske det inte låter så himla händigt, men älsklingen är stolt så då blir jag det också :)

Vin och stjärnor på is strax, har bara ettan, tvåan, fyran och sexan häruppe.. och älsklingen har nog fastnat i bastun som alltid, själv är jag redan färdig och när man är uppe i fjälls och glider runt i sitt underställ är det så himmelskt att duscha! Även om det kostar 5:- och du får skynda dig innan vattnet stängs av . :)

2008-12-06
13:48:36

Funäs
Det är så skönt att det bara är lördag! Känns mer som söndag, men så blir det när man har långhelg :)
Vi sov till 13.20 igår.. non stop. Ingen av oss mår särskilt bra, har båda en förkylning som vill bryta ut.

Nu är älsklingen och J ute och åker skoter, han ringde för en stund sedan och var redan alldeles slut! Så blir det när man är ovan och krasslig. Stackarn. :/
Jag har lekt hemmafru här i husvagnen och städat och plockat. Även diskat nere i servicehuset.

Åkte även ner till byn en sväng där jag gick in och kollade på hjälmar. Hittade 2 st riktigt snygga för 1295:- Kunde dock inte prova nån hjälm eftersom jag glömt mina gamla glasögon i husvagnen, de som jag hade innan jag köpte 2 par nya. De hade jag tänkt ha när jag åker skoter, jag tror inte det går att pressa in mina D&G i en hjälm plus ett par glasögon över.. Men det är julskyltning här imorgon så då ska jag nog ta med mig älsklingen och titta, han får avgöra om det är ett bra köp :)
Så jag har räknat på att med hjälm + glasögon så stannar summan nånstans vid 2000:- vilket jag räknat med. Men då är inte hjälmhuva inräknad, en sådan för 50:- fryser och stelnar där man andas så det är inte nån vidare kvalitet.

De två till höger kan jag tänka mig:

Men kanske särskilt den längst ut till höger eftersom jag har bruna kläder..

Men men, någon uppdatering kanske kommer under helgen, annars hörs vi till veckan!
Ikväll blir det mys med en flaska vin :)

2008-12-04
13:58:15

skoterpremiär!
Japp, om 2h bär det av mot Funäsdalen! Jag har precis diskat, men ska packa och duscha också. Ska bli så mysigt att gå runt i underställ, jacka, täckbyxor och mina rejäla skor! :)

Har dock ingen hjälm, men kanske borde köpa för jag kommer ändå att behöva i vinter. Men först väntar en 3½ lång timmes bussresa :/ Men mest synd är det om älsklingen som åker hem från Hede för att hämta skotern och sen tillbaka = 45 mil.

Av någon jätte underlig anledning så är jag nervös.. jag minns väl min första åktur på skotern med Erik och den hemska träningsvärk som sedan följde.. Hade jag haft råd hade jag haft min alldeles egna skoter! :) Det är inte helt omöjligt nu heller, men jag vet att jag inte kommer att ha lust att avbetala en skoter sommaren igenom :P

Så jobbveckan avklarad och nu väntar en mysig helg! Jag önskar er detsamma! :)

2008-12-03
08:38:49

Skotta snö
Jag och älsklingen sov över i söndags när vi hade tvätt-tid. Så jag klev upp kl 7 idag och satte igång att tvätta. Det har kommit nån decimeter snö här så det var bara till att skotta också. Måste säga att jag tycker det är mysigt att vi har något eget som vi måste skotta, inte bara att man kliver utanför dörren så har fastighetsskötaren (eller vem du är) skottat.

Jag insåg också att vi har en stor veranda nere vid dörren, sånt märks som mest när man måste ta bort all snö, var även duktig och ställde in cykeln i vårat uteförråd så nu är uteplatsen ännu större. Men jag tänker inte ge mig på att skotta balkongen, den är för stor för det! :)

Idag så jobbar jag 14-09 och sen gör jag helg! :) Tar bussen till funäsdalen antingen imorgon eller fredag morgon, ska bli mysigt! :)

2008-12-02
10:23:07

December
Shit vad tiden går fort, redan december! Inne på en ny jobbvecka, men jag har semester v.52 till mitten av v.2. Ska bli så skönt!
Har känt mig halvkrasslig nu i två dagar, värre än vanligt, jag hoppas att en rejäl förkylning bryter ut snart så jag blir av med detta :)

I helgen julpyntade vi. Köpte en ljusgardin med stjärnor i till vardagsrummet, en svart adventsstjärna till sovrummet och en ljusstake i ek till köket. Passade otroligt fint till vårat ekbord med ekstolar :)

I fredags var jag bjuden på tjejmiddag med S och M. Jättemysigt med grekisk sallad, kött och pommes och vin såklart:)
Sedan bestämdes det att vi skulle iväg på förfest och sedan krogen, så jag ringde älsklingen och han kom in till stan till oss och följde med. Hade en jättetrevlig kväll verkligen! Jag får se till att bjuda igen snart :)

I lördags tog vi det bara lugnt, låg i soffan på kvällen och tittade på Wall:E som förresten är världens sötaste film! :)

Vi funderar på att åka till funäsdalen antingen nu i helgen eller nästa. Beror lite på hur krångligt det blir att hämta snöskotern i Ljusdal och hur sjuk jag blir. Men det skulle vara jättemysigt att vara i husvagnen i helgen.

Alla julklappar förutom en inköpta, riktigt skönt må jag säga! Så att lönen inte går åt till annat ;)

Beställde den översta klänningen i inlägget nedan, tack till er som hjälpte mig att välja :)

Nu ska jag ta mig en mugg the och varva ner lite tills jag ska jobba igen kl 14.00. Hörs och ses!