annanordlund

2009-01-31
18:02:54

Åkersjön
Idag pallrade vi oss upp kl 8, jag var stendöd trots att vi la oss tidigt, men kroppen hade nog räknat med att få sova igen dom timmar jag missat under veckan. Men icke.

Gjorde fika och åkte iväg runt 9. Skotertävlingen var riktigt rolig, banan började som en skotertävlingsbana börjar, med massa kurvor och sånt. Sen så avslutades banan i en lång brant backe, trodde många skulle köra åt helvete många gånger när de landade på rullen.
Tyvärr så var det 16 grader minus och jag hade grått hår (frost) och stelfrusna fötter. Så jag klättrade upp för backen och knäppte riktigt fina kort för att vara med min gamla mobil :) Allt för att göra fötterna varma såklart :)

Nu har älsklingen satt spotar i vår hylla ovanför sängen, blev jättefint men har inte knäppt kort på det, får komma sen :)
Nu ska vi äta och sen kanske vi åker till Urban och Hannas förlovningsfest, jag känner mig rätt hängig sen dagen :/

Här kommer lite bilder sen dagen iaf:

Älskling tyckte att jag såg ut som Cruella DeVille.

Han var dock duktig på att värma mina ben :)

Åkersjön.

Träden var fantastiskt fina.

En systemkamera önskas :)



Det var allt för denna gången :)
Trevlig helg!



2009-01-30
19:57:54

FREDAGSMYS
Nu sitter jag här efter 1½h i badet. Suttit där med ett glas vin och en bra bok, gammeltant? Det var så skönt!
Slutade 11 idag, åkte ner på stan och köpte vin och lite mat, älsklingen kom hem runt 14-tiden yaay!, åkte runt på lite olika affärer och sedan avslutade vi med att äta tacosbuffé. Nu är jag helt slut! Ska mysa ner mig i soffan brevid älskling framför let's dance :) Ja, jag är en gammeltant! :)


2009-01-29
11:49:36

Typiskt
När jag väl pallrar mig ner till Telia butiken för att köpa min telefon så ska dem bara skicka en förfrågning till Telenor om att flytta mitt nr, vilket han i butiken inte trodde skulle bli några problem eftersom bindningstiden har gått ut och jag har sagt upp det. Men icke! Fick ett sms som sa att numret inte var flyttbart så jag ringde till supporten (väntetid ca 10 min = evighet när man inte ens har nån väntmusik) och hon sa att allt är uppsagt men att uppsägningstiden inte har gått ut, så idiotiskt!

Jag menar jag har sagt upp abonnemanget, jag skulle inte skita i att betala den sista räkningen för det.. Jäkla telenor.


2009-01-28
20:04:48

Jag är blödig.
Har kollat på 3 avsnitt av Private Practice á 40 min var. Jag har nog lätt gråtit i sammanlagt 1 timme. Barn som dör, giftermål, ytterligare barn som dör och helt sjuka etiska dilemman ingen människa borde ställas inför. Ja, jag vet det är bara tv, men likförbaskat sitter jag där och lipar.

Varit ledig hela dagen, det är skittråkigt! Har inget vettigt att göra förutom att städa, men där går gränsen. Jag vill inte behöva städa när jag är ledig, det är inte så värst stökigt heller så. Jag har inte haft ett enda ärende på hela dagen. Hur ska det gå nästa helg då jag är ledig hela tors, fre, lör och sön? Killarna ska till fjälls och vi flickor får snällt stanna hemma :P
Jag kommer vara uttråkad redan torsdag kväll. Men det får jag ta tag i då helt enkelt. Imorgon och fredag ska jag iaf jobba :)


2009-01-28
12:34:11

Illamående
Inatt har jag sovit uruselt på jobbet (trots uppsatta gardiner och affisch), det var spring i korridoren fram till kl 1 och sedan vaknar jag kl 4 pigg. Jag blir alltid orolig när jag vaknar så.. precis som att det är meningen att jag ska vakna för att det ska/har hänt något. Så det första jag gör är att slå på ljudet på mobilen ifall det skulle ringa, sen går jag igenom i tankarna vilka tänkbara scenarios det kan vara, vilket slutar med att jag skrämt upp mig själv och sedan får jag ligga och övertala mig själv att det inte har hänt något. Sen sov jag oroligt fram till klockan ringde kl 06.20.

Vaknade och mådde otroligt illa, åt lite frukost och kände fram mot 8-tiden att jag var rädd att det skulle komma upp igen. När jag kom hem la jag mig och sov ett par timmar, men illamåendet har inte gått över. Jag antar att det beror på att man varvar ner så otroligt sent på jobbet och dessutom sover lite halvdåligt. Jag mår alltid illa när jag sovit lite, men det var längesedan jag mått så här illa.

Egentligen går älsklingens uppsägningstid ut idag, men hans chef ringde och sa att de ville att han ska jobba veckan ut åtminstone.Vilket jag tycker är skitbra! Jag vet inte om jag skulle våga låta honom gå ensam här på veckorna medans jag är på jobbet, inte när han kan bli så otroligt rastlös. "Du älskling jag slog ut den här väggen, visst blev det mycket bättre?" är faktiskt inte helt otänkbart.. Men chansen att jag får ett nytt golv i hallarna och köket är bra mycket större när han har lite tid över :) Så nån vecka kan han gott gå hemma.

Snart så närmar sig både sportlov och påsklov, jag har ingen lust att jobba då men vi har ingen betald ledighet. Vi får kanske några timmar till att fixa med elevhemmet förhoppningsvis men annars får vi gå introduktioner på andra ställen. Man blir alldeles för bekväm när man har det jobb vi har att man ser det som jättejobbigt att vara på en gruppbostad, men allt har ju med vana att göra helt enkelt. Så om någon erbjuder sig att betala mig för att vara ledig så är det helt okej :)

Funderar på att åka in till stan en runda, men då går det bara en massa pengar så det är bättre att sitta hemma..


2009-01-27
11:24:33

27:e Januari
Jag är hopplös! Ställde alarmet kl 9 men sov ändå till halv 11. Är inne i en period då jag är trött hela tiden, dock inte på kvällarna då jag kan ligga i evigheter och filosofera.

Löning idag, finally! Det har varit efterlängtat. Men jag har sagt till mig själv att jag inte ska köpa något nytt i klädväg förrän jag varit riktigt duktig på gymmet :) Det kan ta evigheter.. Men denna månad går äntligen mitt telenor abonnemang ut och jag ska byta till telia, ska passa på att köpa en ny mobil också. Det är dags!

Ett år och en månad idag :)

Jobbar natten idag, skönt att vara ledig hela dagen imorrn :) Hörs då!


2009-01-26
09:45:35

Krokoms kommun?
Idag är jag sååå trött! Somnade nog runt halv ett tiden inatt och kliver upp kl 9, vilket borde betyda att jag fått mer än 8h sömn.. jag har egentligen inte en aning om hur många timmar jag ska sova för att vakna pigg, får ta reda på det :)

Hade iaf ett sms på mobilen när jag vaknade från banken som skrev att jag hade 2 lönespecifikationer som väntade på min internetbank. För det första har jag redan fått den riktiga (som dessutom var riktigt fin) och för det andra så var dom från Krokoms Kommun. Där har jag väl ändå inte jobbat? Nä detta är nånting jag får ta och kolla upp. Höra med mina kollegor om dom fått samma sak.

Nä, slänga in mig i duschen, idag har vi p-möte och börjar kl 11 så åker om 45 minuter. 11.00-14.00 / 15.00-21.00 idag.


2009-01-25
19:56:29

Jag är en bokmal
Kom på idag att jag är inne på sista kapitlet på den sista boken i bokhögen jag lånat av mamma så jag surfade in på adlibris.
Beställde 3:e och 4:e boken av Gossip Girl serien, riktigt lätta böcker att plöja igenom, dessutom intressanta då man ser på serien :) Beställde boken Kleopatras Kam också, en nyhet i pocketdjungeln, verkar underhållande.

Hittade också boken jag velat läsa länge:  Mamma sa att jag var sjuk.

" Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet."

Jag läser alla former av böcker, men just de verklighetsbaserade böckerna ligger mig varmt om hjärtat. Jag har fortfarande inte släppt självbiografin: En annorlunda barndom skriven av Iris Johansson. Hon beskriver sin uppväxt som autistisk flicka, boken är lite svårläst men det är ju inte konstigt? Den är otroligt läsvärd om man tycker att funktionshinder är intressant, tror dock att väldigt många övriga också skulle uppskatta boken och vidga sina vyer lite :)

Just nu längtar jag som en tok tills filmen Män som hatar kvinnor kommer ut på bio. Ni som inte läst Stieg Larssons böcker ännu bara måste! Jag var väldigt tveksam till den innan jag läste den för ca 1 år sedan. Men jag kunde inte släppa den! Har dessutom inte hört en enda dålig recension av böckerna heller. Jag funderar på att läsa om den nu innan filmen släpps. Dock tror jag inte att det finns något filmbolag i världen som skulle kunna göra boken rättvisa, men vi får hoppas :)

Jag är jättesugen på att lägga mig och läsa just nu men jag vill spara sista kapitlet lite, får nöja mig med Hälge som älsklingen lämnade hemma än så länge :)


2009-01-25
19:44:11

I Hate Sundays
Jag avskyr söndagar då älsklingen åker! Det känns som att hela lägenheten bara stannar av och att jag drömt att han varit här. Men jag har vasen med 10 rosor och min ljusstake (och självklart diverse saker lämnade där de inte ska vara ;P) som bevis på att han faktiskt varit hemma :) Saknar honom redan!


Den ser otroligt liten ut på bilden men den täcker den väggen bra. Ett otroligt mysigt sken sprids i hela sovrummet :)

Igår såg vi matrix 1 och 2 och sedan idag 3:an. Det var en otrolig kvalité på blu-ray filmerna kan jag lova! Knivskarp bild!
Jag hade faktiskt inte sett 3:an innan, skämdes nästan lite :)

Jag måste säga grattis till Ubbe och Hannas förlovning! Det var jättefina ringar ni hittat :)

Måste säga att jag också blir väldigt sugen! :) Satt och kikade runt lite igår på utbudet, jag vill ha en ring som ingen annan har och det är ju inte det lättaste att hitta, samtidigt så ser inte alla ringar lika bra ut på nätet som i verkligheten, så man får nog gå och kika runt i butikerna sen nångång. Men priserna är så mycket lägre på nätet!
Samtidigt som att jag skulle kunna förlova mig redan imorgon så är det ju ingen brådska, jag ska ändå vara med min älskling i evigheters evigheter ändå, vi hinner :) Men det hade ju varit roligt .. :)

Tror älskling blev lite orolig igår för när varje gång han gick in på kontoret så satt jag och tittade på bebisbilder i mammabeckas blogg. Hennes barn är så otroligt söta och tvillingarna är så charmiga! Klart man är sugen men det är heller ingen brådska :)

Men ibland kan jag verkligen önska att framtiden redan skulle vara här, särskilt när man går i vardagslunket = jobbar, äter och sover. Jag skulle vilja sitta i vårat hus och vara mammaledig :) Men om några år så, om jag närmar mig 25 kan ni väl påminna mig om att jag har lite att ta tag i? :)


2009-01-24
11:59:39

Saturday
Igår blev en trevlig kväll med after work och spelkväll :)
Idag känner jag mig tung i huvudet och önskar att jag inte druckit nån öl (det var inte många ändå iofs).
Nä, in i duschen sen ska vi nog åka och handla lite. Men denna kväll vill jag bara ligga inne och kramas!


2009-01-23
13:04:04

Surprise!
Fick mig en ordentlig överraskning idag! Jobbade till 9 och åkte sen och simmade, handlade och donade för att fördriva tiden tills jag ska på afterwork och tills älskling skulle komma hem.

När jag öppnar ytterdörren så ligger det rosor på golvet och hela vägen upp för trappan.
När jag kommer upp för trappan så hänger en jättefin väggljusstake från cervera (som föreställer två hjärtan, ett stort och ett litet) på väggen med ljusen tända. Älsklingen hade köpt den till mig redan igår då han kom hem, och jag hade inte ens en aning om att han var hemma. Kan ni förstå hur lycklig och chockad jag blev?! Helt underbart!

Det är så skönt att ha honom hemma, suttit hur länge som helst och ätit frukost och bara pratat och kramats. Han är underbar. Han blev glad för paketet jag köpt till honom, matrix triologin på Blu-ray DVD :) Så nu har vi hela helgen räddad :)

Äntligen helg säger jag bara! :)


2009-01-20
18:23:33

Tuesday
Inatt sov jag ungefär 4h på jobbet. Men istället för att åka hem och sova så hade jag lovat mig själv att jag skulle träna. Finally! Inga övertalningar av mig själv skulle få mig att backa idag.. jag är annars bäst på det.
Men innan träningen så var jag in på clas ohlsson och köpte 2 lampor, en bordslampa och en fönsterlampa. Det blev riktigt fint må jag säga :)

Sen så tränade jag.. shit det kändes att det var evigheter sedan! Men på fredag ska jag simma lite efter jobbet har jag tänkt :) Skäll på mig om jag inte gör det, okej?

Stackars älskling ligger hemma i Ljusdal megasjuk :( Lite svårt att pyssla om honom härifrån :/ Krya på dig sötnos!

Ikväll har jag planerat att få 8h sömn, så kl 22 ska jag sova. Får hoppas att det funkar i och med att jag inte sovit nåt idag, nu är klockan snart halv sju och jag är toktrött!

Men men, over'n'out.


2009-01-19
12:42:34

A Day To Remember
Är less på musiken i min mp3 men hittade åtminstone a day to remember's senaste album :) De är så sjukt bra!
Har börjat använda Spotify också, det är väldigt bra, åtminstone när man vet vad man är sugen på att höra :)

Jag har 2nättersveckan denna vecka på jobbet. Det vill säga att jag sover på jobbet måndag-tisdag, ledig tisdag, delad tur på onsdag, sover torsdag-fredag, slutar kl 9 fredagmorgon. Jag hoppas att den går fort för nu saknar jag min älskling hur mycket som helst! :(

Det är konstigt att veta att vi har kunnat vara ifrån varandra månader i sträck, men nu när man bor ihop och träffas varje helg så är det jobbigt att vara ensam hemma en helg, men det beror väl också på att man inte kommit helt i ordning med allt som umgänge till exempel. Men vi är på god väg åtminstone :)

Nu i helgen så har vi bott ihop i ett halvår. Vart tog det halvåret vägen?! Känns som om det var alldeles nyss. Men det är väl för att det funkat helt perfekt som man inte märker hur lång tiden egentligen är. Hade vi tjafsat dagarna igenom så hade detta halvår nog känts som 4 år, minst!

Vi firade vår årsdag den 27/12 också, men det blev ingen stor grej av det hela, vi tog det bara lugnt, var på dop och tvättade bilen (!!). Vi gör så mysiga saker tillsammans att varannan helg kan liknas vid en årsdag så att tvätta bilen kändes inte nå konstigt. Vi har kul tillsammans när vi gör det med :)
Det känns inte heller som ett år. Vi träffades iofs i augusti 2007 och sedan dess har jag varit helt inställd på honom, så det borde egentligen räknas som 1½ år nu, men ni vet hur det är med den dagen man verkligen blev tillsammans. Vi hade 90 mil imellan oss fram tills den 27/12 så det är inte så konstigt.

Jag är så otroligt glad att vi tog detta steg och ordnade ett hem tillsammans, allt i denna lägenhet är vårat, tillsammans. Det är en så otroligt skön känsla!
Jag kommer ihåg när vi stod på Coop tillsammans för att storhandla till lägenheten för första gången. Jag hade ett sånt gigantiskt glädjerus att jag inte kan förklara det. En otroligt mäktig känsla av att lyckligare än så här går det inte att bli.

Nu är jag fruktansvärt kärlekskrank att jag borde sluta nu innan jag sätter mig på första tåg till Ljusdal och struntar i jobbet!

Älskling, jag saknar dig!

2009-01-18
17:12:43

long time no see.
Jag vet inte vad det är med mig, men jag läser alla andras bloggar varje dag men orkar mig inte in på min egen bloggsida för att uppdatera.

I helgen har jag varit ensam, men jag har hunnit med 50-års kalas, utgång med flickorna och tittat igenom säsong 1 och 2 av Lipstick Jungle, den är mysig :)

Jag är på ett skitkasst humör så orkar inte skriva ett endaste dugg till. Men vi hörs när det ljusnat lite :)