annanordlund

2009-08-30
10:12:46

Builder Bob's Sidekick.
Bygga, bygga, bygga, äta, bygga, åka iväg en sväng, bygga, bygga, bygga.
Det är helgen hittills. Måste säga att vi kommit en bra bit, har bara en vägg och taket kvar.
Det kanske inte är jag som bidrar till denna hastighet direkt, jag svinnar nog älsklingen i vad jag än gör :P
Men jag tycker att det är roligt!

Hinner inte lägga upp några bilder idag, men det kommer till veckan då jag har mer än 5 minuter till att sitta vid datorn.

Redan söndag, helgerna går för fort. Jag och älsklingen ska iväg och äta idag har vi bestämt, det ska bli mysigt!

Nä, sågen, skruvdragaren och hammaren väntar.


2009-08-28
15:40:59

TrainWreck

Är hemma i Ljusdal nu och ska snart åka till Rödmyra och bygga. Älsklingen ska bara röja lite gräs först.

Jag är himla trött! Klev upp fem imorse och tänkte sova lite på tåget. Det var hopplöst! För det första fanns det ingen plats så jag hamnade i bistron och där är sätena osovvänliga helt enkelt.

Första riktiga jobbeveckan avklarad. Den har varit allt annat än rutinmässig och det gäller verkligen att vara flexibel.
En dag blippade jag mitt busskort 12 ggr..

Mer uppdatering under helgen kommer nog.

Trevlig helg allesammans!


2009-08-27
12:35:48

Hey Dude.
Hallåja!
Är hemma en snabbis mellan passen. Har tränat och donat också.

För att komma in på badet där gymmet också ligger så har man ett armband som man håller mot en avläsare och man släpps in. För att personalen ska se att armbanden inte är stulna så dyker det upp en bild på mig hos personalen  när jag läser av armbandet. Inte idag.

"Ursäkta" hörde jag bakom mig och vände mig om.
"Jo.. vi skulle behöva ta ett nytt kort. Det dök upp en gubbe på kortet istället för dig.."
Tydligen så hade systemet strulat för dem så jag fick ta ett nytt kort. Med andra ord så var jag åtminstone inte lik denna random snubbe som dök upp som min visningsbild.

Nu ska jag packa väskan för mitt schema är så himla späckat tills imorgon. Hinner bara hem och sova inatt sen upp igen vid 05.00. Och om jag har tur kan jag ta 11-tåget mot Ljusdal. Vi har en fullspäckad helg med förstugebygge ute i Rödmyra. Datumet vi får dra upp husvagnen är framflyttat så nu är det ännu mer stressat än innan.
Men det ska nog gå bra, i mina blåkläder måste jag väl ändå bli ett proffs?

Bäst låt just nu:


En riktig klassiker!

Nä nu var det bråttom igen!

Powerwalk
Gymmat




2009-08-26
19:25:23

Tristess!
Det är inte konstigt hur man ser fram emot sin lediga dag på veckan. Men jag glömmer alltid bort hur tråkigt jag brukar tycka att det är!
När jag tvättat, läst alla bloggarna, kikat runt efter olika saker på nätet, betalt räkningar, ev städat så har jag inte ett dugg kvar att göra! Jag har haft tråkigt i flera timmar nu men ingenting att hitta på. Räknar ner tills jag får lägga mig ;P

Att ligga i sängen och läsa funkar i max en halvtimme åt gången för jag är hela tiden så nära att somna.

Funderar på att krypa ner i badet med en bok en stund iallafall. :)

En annan sak jag funderar på är att fixa till tribal-tatueringen lite, t.ex sätta dit någon blomma och lite snirklar. Samt att tatuera in någonting på nedre vänster sidan av ryggen som letar sig upp mot ryggraden.

Något sånt här har jag då tänkt mig:




Vad tror ni om det?
Ska fundera lite mer och ps:a lite. :)



2009-08-26
10:11:53

Ingen jobbrist här inte.
Måndag: 9.30-21 (hemma vid 22).
Tisdag: 07-10 + 14-22.30 + natten.
Onsdag: 06.30-9. Nu är jag ledig!

Inte konstigt med brist på inlägg med andra ord, stackars datorn har inte varit igång sen i söndagskväll.

Det känns skönt att jobbet är igång ordentligt igen, jag var tveksam innan jobbet drog igång eftersom jag inte haft allt för mycket ledigt i sommar. Men det är en ordentlig nystart och eleverna vill faktiskt hänga med oss ;)

Imorgon kommer lönen! Efterlängtat! Men jag har bokat en tandläkartid (ett helg j kla under för att vara mig!) så det ska läggas undan en del slantar till det.

Tvättid 13.00. Det är min dag det ;P

Mån
Powerwalk
50 sit-ups

Tis
Powerwalk
Simma 2000m

Ons
Ingen hittills, har inte hunnit med, men det kommer.

24/8  -2,5kg.


2009-08-23
16:01:51

Cribs special edition
Jag älskar att kolla in hur alla andra bor i deras bloggar, men jag kom på att jag inte gjort detsamma. Så här har ni och med det så hoppas jag att ni andra som inte lagt upp erat hem också gör det :)

Nedre våning: Hall



Övre våning: Kök



Övre våning: Kontor



Övre våning: Vardagsrum



Övre våning: Sovrum



Övre våning: Garderob



Övre våning: Badrum




Sådärja! Snacka tidsödande att ladda upp bilder! Varannan gång fungerar det inte.
Så här bor vi iaf och trivs alldeles ypperligt! :)


2009-08-22
23:20:41

Färdigexperimenterad.
Nu orkar jag inte experimentera längre. Jag är inte riktigt nöjd. Skulle vilja göra den mycket coolare. Men jag måste ju öva isf eller hur?

Jag är avundsjuk på alla nere på bth, nollning nu. Jag önskar att jag kunde vara därnere och drilla de små nollorna :)


2009-08-22
17:16:26

Vi ska inte, men jag måste få drömma!
Goddagens!
Imorse klev jag upp sent, vaknade i bra tid men låg kvar och läste ut Gossip Girl boken. Nu har jag 3 kvar denna helg :)

Har dammsugit och skurat golv överallt förutom badrummet. Ska torka rent och dona innan jag ger mig på golvet där.
Men istället för att göra det så hamnar jag här istället. "Jag har ju hela helgen på mig" tänker jag.

Jag är inte den personen som lägger märke till detaljer t.ex att någon klippt sig eller ändrat hårfärg. Jag lägger inte heller märke till nya kläder eller smycken. Förutom förlovningsringar. Det ser jag! Alltså inte om de har bytt utan mer att de har en.
Jag tycker att det alltid är lika roligt när jag ser någon med förlovningsring, men jag måste spana in partnern också för att våga chansa med ett grattis!

Förlovning är ett ämne som man kan diskutera till död-dagar. Samt att alla har sin egen version om hur det ska vara, vilka känslor osv osv. och det är helt okej! Här är mina!

1. Jag har svårt för dem som förlovar sig för att det är "trendigt".

2. Jag skulle själv aldrig ha en förlovningsliknande ring på vänstra ringfingret om jag inte vore förlovad. Jag anser att det fingret är paxat tills det är dax.

3. Jag är lite gammaldags och vill gärna bli överraskad. Med det menar jag att ring och gravering är färdigt och jag får den på fingret med en gång.

4. Jag förstår inte de par som väljer ringar och beställer ilag, hur gör man sedan tillfället speciellt? Det går nog men jag tycker att det romantiska går lite förlorat. Det ska vara en dag man kommer ihåg för evigt.

5. Jag ska vara förlovad innan planen på barn tar fart.

6. Jag tycker inte att man behöver fria i sambandet med förlovning. Men att man känner att man i framtiden vill gifta sig med den personen.

Jag känner så här att jag vill förlova mig men att det inte är någon brådska för vi har all tid i världen till det.

Idag har jag tittat runt lite på ringar (nej det är inte aktuellt) för att det är roligt och för att det finns så många fina!
Här är några av mina favoriter:


Dessa har jag hittar på hellkes.se. Serien heter Metalline och kostar 1225:-/styck. Vackra va?

Nä, badrummet väntar fortfarande..
Jag saknar dig älskling!


2009-08-21
17:47:16

.
Jag har fått 7 böcker. Jag har en kalender jag ska göra något kreativt med. I'm over and out!


2009-08-20
19:41:13

Trött, så trött!
Idag har vi suttit och lyssnat, diskuterat och återigen diskuterat. I lokaler utan bra luft. Trött är bara förnamnet på vad jag är nu!

Imorgon får vi träffa nya elever och det ska bli spännande. Lite mindre nervöst än förra året då vi var färska som personal. :)

Mina magmuskler gör fortfarande ont som satan så det går inte göra några sit-ups idag heller. Känns lite trist, men jag får helt enkelt ta det lugnt och komma in i träningen pö om pö.

Igår började jag att gå in mina nya puma skor. De är lite högre i hälen än vad jag är van vid, så har skavsår på båda sidor. Det är synd för dom är jättebra att powerwalka i :/

Som det ser ut så kommer jag att få mina böcker innan helgen, känns kanon! Jag brukar vara van att det tar en evighet från adlibris men det kan faktiskt bero på att jag alltid annars lyckas beställa böcker på en torsdag eller fredag. Nu lyckades jag på en måndag :)

När kommer vinterkollektionerna?! Är jättesugen på att se hur vinterjackor och dylikt kommer att se ut. ;D Känns som att både höst och vår shopping är värdelöst eftersom att sånt bara varar en vecka var här i Östersund. Vintern däremot är lång!

Jag saknar vintern i Funäs!

Powerwalk


2009-08-19
19:26:44

Första jobbdagen.
Idag hade jag ställt alarmet på 05.40 men jag vaknade tokpigg kl 05.20. Låg kvar i sängen en stund innan jag tog på mig och gick ut på en powerwalk. Det var 4 plusgrader ute och pannband ett måste. Önskar att jag haft ett par fingervantar också.

Åkte till jobbet med bussen 07.10, bussarna kör fortfarande efter sommartabellen och det innebar att jag fick vänta i 20 min inne i stan + att jag kom 07.40 till jobbet när jag börjar kl 08.00.
Elevhemmet står kvar :)
Det fanns inte så himla mycket att göra, skura lite fönster, skriva ut viktiga mail osv. Men jag stod ut till femtiden då jag tog bussen och åkte till badhuset. Där simmade jag en halvtimme och skyndade mig sen till bussen hem. Steg av vid naturreservatet för att gå lite till.

Nu är kroppen slut och det är riktigt skönt! Jag kör en nutrilett-kur nu, passar mig bra efter allt grillat och öldrickande i sommar! Jag är sådan att jag behöver ha ett snabbt resultat först för att sedan tycka att det är motiverande att gå ner utan kuren. Man läser ibland "Så gick jag ner 15 kg på 3 år" det är inte riktigt min grej. Sådant tålamod har jag verkligen inte!
Första delmålet är iaf att gå ner 4 kg. Detta är för att komma i mina kläder och känna mig någorlunda bekväm :)

Vi får se på måndag om det hänt något! :)

Powerwalk
Simning

Skulle ha gjort sit-ups men det gick inte! Hade så sjukt ont i musklerna så jag körde lite extra fjärilsben istället.


2009-08-18
17:56:22

Städdag.
Imorse när jag vaknade taggad för promenad spöregnade det ute. Jag funderade en stund eftersom jag inte hunnit impregnera mina nya gympadojor och min haglöfs-jacka hängde ute på vädring. Jag beslutade mig för att det inte skulle göra så mycket om jag blev blöt om fötterna i de gamla gympaskorna. När jag hämtade in jackan ramlade det ur fågelskit på köksgolvet. Inte lite heller.

Jag la haglöfs-jackan i tvättkorgen och la mig och läste istället.

Idag har jag dammat överallt där man annars inte orkar damma. Hela bokhyllan, hyllan ovanför sängen osv osv.
Städat köket, torkat av alla köksluckor och köksbänk + diskbänk. Bäddat nytt och tvättat sängkläder till ett helt kompani.
Måste bara hylla våra nya torkskåp som vi fått till tvättstugan. Kläderna torkar på ca 20 min eftersom det blåser varmluft inne i skåpet. Det gör det iofs i alla skåp men nu menar jag att kläderna verkligen fladdrar därinne när man öppnar skåpsdörren. :) Toksmidigt!

Jag är långt ifrån klar med städningen. Har badrum + dammsugning och torka golven kvar. Men det får bli imorgon.
Ska strax gå ut på en powerwalk (samma runda som igår) och sedan ska jag hänga in all tvätt och sortera i garderoben.

Bara så att ni vet så ska jag simma imorgon efter jobbet.. så anklaga mig riktigt rejält om jag inte berättar imorgon att jag simmat! Okej? Behöver all motivation jag kan få!

- 50 sit-ups.
- Powerwalk



2009-08-17
18:16:02

Home sweet home
Idag när jag äntligen kom innanför dörren med all packning och handling färdig så kändes det så jäkla skönt!
Det är så himla skönt att vara hemma i sitt eget, min egna garderob, säng, dator osv osv. Det enda som saknas är ju min kära karl! Men han kommer snart hit han också :)

Så skönt att plocka och dona med sina egna saker. Det är rätt frustrerande att ha haft alla kläder i resväskan hela sommaren, men samtidigt har jag tjänat lite pengar. Älsklingen har bara tagit ut 2 semesterdagar i sommar, så det har inte gjort något att jag jobbat 7 av 9 veckor.

Jag har beställt böcker, gått en promenad så nu ska jag sortera upp kläderna ur resväskan. Sen är jag klar med allt pyssel för idag. Imorgon blir det mer och på onsdag börjar jobbet igen.

Powerwalk
50 sit-ups


2009-08-17
17:54:14

Helgen som var.
I fredags pimpade vi flotten i Gunnarsbo. Killarna hade ställt ut bord och stolar plus 2 grillar.
Vi åkte ut och åt mat och sedan åkte vi in för att hämta lite fler folk. De hade konstruerat en lampa som var kopplat till ett bilbatteri och lyste upp jättefint.

Vi fick tyvärr inga kräftor, men det gjorde ingenting, vi hade jättetrevligt ändå!
När vi var alldeles för frusna så åkte vi in och badade. Kom i säng runt 2-tiden :)

På lördagen var det dags för Mittia-mässan. Riktigt många snygga lastbilar och smarta lösningar på allting. Väldigt grabbigt men det är ju så roligt och massvis med folk är det!
Vi hamnade i öltältet till slut och drack en varsin öl innan vi åkte hem till svärföräldrarna och grillade.
Sen hamnade vi på hemma-fest och det var också väldigt roligt!

Det är bara så fruktansvärt synd att helgerna går alldeles för fort!


2009-08-14
09:25:48

Helg igen!
Japp om nåra timmar kliver jag av PA-jobbet och har helg. Helgen är redan fullspäckad utan att jag har den blekaste om hur det gick till.. Men mycket roligt står på schemat :)

På onsdag börjar det vanliga jobbet och livet i Östersund igen! Men sommaren har väl ändå gått alldeles för fort med alldeles för dåligt väder?


2009-08-13
15:54:01

Min gamla Casio
Jag fick en keyboard när jag var runt 11-12 år. Då var den helt underbar och jag har spelat åtskilliga timmar på den!

Nu när jag är lite äldre och utökat mitt gehör en del och hör att min casio inte alls trycker fram de toner jag vill höra. Jag spelar rätt men det låter skit helt enkelt. Jag kan sitta i timmar och bara klinka och det är så oerhört avslappnande tycker jag. MEN, jag behöver en ny keyboard. Hade helt velat ha ett riktigt piano men någon sådan plats har vi inte i lägenheten, samt att det är nog inte så omtyckt hos grannarna. :) Funderar på att köpa en Yamaha NP-30, den har fått jäkligt bra recensioner och är förbannat bra i sin prisklass, under 3000:-. Det är jag mer än gärna villig att lägga, men pengarna jag tjänat ihop ska först och främst till annat, men förhoppningsvis snart! :)


Nu ska jag hoppa in i duschen. Vi ska möta upp mamma i ljusdal och äta middag. Sen åker jag och älsklingen vidare och lämnar en present :)



2009-08-12
15:25:21

Another day to go.
Idag åkte vi till dollarstore, biblioteket och jag o lillebror åt en mjukglass.

Nu är farmor här och ska äta köttfärslimpa med oss, känns skönt att ha en hjälpreda i köket :)

Snart är det helg, gud vad jag längtar! Inget annat än Mittiamässan planerad ännu, men jag vet att det kommer att bli mer, det blir det alltid!

Saknar älsklingen nu som är och jobbar i fjälls. :)


2009-08-11
12:10:19

Karlsgjöra.
Japp idag var jag på gummiverkstan för att få en fyrhjulsinställning.
Var så duktig och körde upp på rampen (är iofs ingen konst, men snubben tittade nervöst på mig innan jag satte mig i bilen)  och lyssnade sedan intresserat på allt han sa efteråt. Om jag kommer ihåg nåt? Nej.

Älsklingen frågade vad han sa och jag sa: Blir det inte bättre kunde vi göra en sån här.. öh.. öh, jadu.

Var och köpte present till födelsedagsbarnet på torsdag, tror hon blir nöjd :)

Ska lägga mig och läsa, har bara några sidor kvar på en bok jag påbörjade igår :)


2009-08-10
15:54:18

Final week.
Jag är nu inne på sista veckan som PA. Sen är jag ledig i 5 dagar sen sparkar elevhemmet igång igen!
Känner mig tyvärr omotiverad, men det hinner ändras tills jag sätter fötterna på jobbet igen! ;)

Tycker det är lite trist att det inte blev mer ledigt, sol, bad och skoj. Men sommaren har varit hyffsad, vi har gjort så gott vi kunnat med vår lilla lediga tid, det är det som räknas!

Tiden har gått så fort som alltid och innan vi vet ordet av det så är det jullov :)



2009-08-06
13:07:51

Sommarväder igen!
Nu är det stekande hett ute och några små moln! Härligt :)

Ska ta på mig mina snickarbyxor snart och göra lite nytta. Men det saknas verktyg i dom :(
Dessa vill jag gärna ha ;)






Igår var det mysigt! Satt hemma hos en vän och drack vin, det slutade på 25:an på stadt, men det var inte så mycket till drag där tyvärr. Men roligt var det :)

Ikväll kommer älsklingen hem! :)





2009-08-04
17:13:37

Händelselöst
Ja här händer det ingenting som är värt att blogga om känns det som.

Jag jobbar och jobbar. Är ledig ons, tors o fre. Vi hade tänkt åka ut en sväng med husvagnen då men älsklingen fick åka till Dalarna i jobbet hux flux. Bra för honom, men det känns värdelöst att vara ledig nu kan jag säga. :)

Om 2 veckor börjar jag jobba igen, hur kan det vara möjligt att sommarlovet redan är över?! Sanslöst!
Ska iaf bli roligt, jag önskar bara att man haft en vecka utomlands eller nåt så att man har kunnat slappna av totalt. :)


2009-08-03
13:08:53

Dra åt Hälsingland!
Igårkväll kom vi tillbaka till Hälsingland efter en helg hemma i Östersund. Vi har haft det otroligt roligt!
Det var så skönt att komma hem och nu längtar jag dit igen!

Dead by April var förbannat bra! :)

Jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag längtar nu efter en lugn helg! Känns som evigheter sedan nu!

Jag jobbar denna vecka måndag och tisdag. Sen är jag ledig resten av veckan, kanske bli en campingtripp om vi har tur! Hade varit mysigt. Även om jag inte är så sugen på att bygga förtält. Vet inte heller om alla pinnar vi behöver är hela.
(Tältet regnade sönder när vi ställt upp det provisoriskt för att det skulle torka. Hade det varit vanligt regn hade tältet stått kvar, men jag tror inte monsunregn räknas in i kategorin "vanligt regn".)

Nä nu ska jag nog lägga mig med en ny bok. Solen skiner ute men eftersom att det är augusti känns det inte som nån idé att försöka bättra på brännan!