annanordlund

2014-02-27
14:31:59

Sommaren kommer till veckan eller?
Snart sätter beach 2014 igång..
Jag har konstaterat att jag inte hinner i år heller!
 
Här har ni nyheterna från Fox! :)
 

2014-02-26
12:56:00

28 mils tur!
I lördags var planen att köra Ljungdalen - Vemdalen.
 
Men planer är aldrig till för att hållas, särskilt när skoternycklar försvinner och en skoter fick åka släpvagn till Funäs för att programmera en ny.
 
Så då var utgångspunkten Funäsdalen helt plötsligt så då bestämmer vi oss för att åka till Lofsdalen istället.
Min gastumme började strula redan på vägen mellan stugan och macken.. Antagligen från all skottning dagen innan. Bör tilläggas också att jag inte är högerhänt och därmed svagaste handen. Så i Funäs var den redan påväg att dö..
 
Lunch på Trappers vid 15.30, sista biten var puckelpist utan dess like så vi var lagomt möra i kroppen.
När vi ätit upp konstaterar vi att "nu har vi bara 15 mil hem igen..!"
 
Lederna hade försämrats avsevärt från förmiddagen och min tumme fortsatte strula, jag orkade inte stå upp för då gjorde det extra ont och sitta var inte ett alternativ om jag inte körde 10 km/h över monsterguppen.
Sista 5 milen var tummen helt slut och lyckades sätta handen så att jag låste gasreglaget utan att det gjorde för ont, hade jag tur så låstes gasen på 50 km/h men så oftast var det inte fallet. Kom till slut hem till vid 20.30 och då var det dags för middag... Skoterlivet är inget för den som vill äta regelbundet..
 
Dagen efter värker varenda muskel i hela kroppen, idag 3 dagar senare har jag fortfarande ont i tummen och att dra upp byxorna är en kamp..
 
Men skapligt nöjd att jag orkade köra så långt! Riktigt jäkla synd på tummen bara som strulade väldigt mycket förr då jag körde Eriks polarisar. Men sen Phazern har det inte varit nåt bekymmer förutom att det värker efter ca 20 mil.
 
Leatt skyddet satt som ett smäck alla mil, korrigerade det inte en enda gång! NÖJD!
 
 
Något att fundera på för min del..

2014-02-25
19:00:00

Hur många kalorier bränner man på skoteråkning?
Söndagsåkning med pulka bakpå kanske.. ska prova med pulsklocka någongång!
 
Någon som har provat redan?

2014-02-25
12:33:16

Rescension Leatt 3DF Airfit
Det bästa sättet att prova hur ett skydd sitter är nog att börja testet med att gräva fram skotrar i 1,5h samt köra fast ett x-antal gånger. Test completed och det satt fantastiskt!
 
Det bästa är att det inte sitter åt, det är inte obekvämt på något vis och det värmer kanon!
 
Jag lyckades med konststycket att ha kameran med mig hela helgen dock med minneskortet hemma i datorn.
Min mobil strular när den ska föra över bilder till datorn, mitt tålamod är inte tillräckligt stort just nu för att orka fixa..
 
Men helt bildlöst ska det väl inte vara, det är väl det ni läser? ;)
 
Vackra utsikten från stugan!

2014-02-20
10:49:27

Trött på sjukstuga nu..
Är det inte magbaciller så är det förkylning.
När jag äntligen börjar må bättre och känner energin återkomma till kroppen inför helgens fjällsvistelse så blir ju såklart sambon sjuk! Vi får se hur det går med detta helt enkelt! Håll tummarna på ett snabbt tillfrisknande!
 
 
 

2014-02-19
15:09:00

Det här med att vara romantisk..
I helgen kom vi in på en diskussion över att vara romantisk. Jag är inte det alls för fem öre, min sambo vinner med hästlängder. Men jag hävdar bestämt att låta sambon montera turbo är romantiskt. Så nu leder jag! ;)
 
 
 
 

2014-02-19
08:50:00

Tjejskydd?!
Nu ni flickor har jag studsat mig genom butiker (bokstavligt) för att se om skydden sitter fast. Oftast slutar det med att höfterna skjutit upp skyddet så att hjälmen skulle ramlat av..
 
Jag tror nu att jag funnit ett som faktiskt kommer fungera riktigt bra, tanken är att jag ska köra från Ljungdalen till Vemdalen i helgen så då kan ni få en riktig rescension. Detta är det iaf:
 
 
 
Leatt 3DF Airfit, ett mjukt skydd som hårdnar vid impact (kan inte för mitt liv komma på det svenska ordet och orkar inte googla). Ber om ursäkt för suddiga bilder och så där ser håret ut efter flera timmars slöande i soffan.
 
 

2014-02-18
00:36:40

Projekt 0,8 färdigt sen länge..
 
 
 
 
Det som är kvar är belysning, det är lite väl lummigt där inne för att sminka sig. Så sambon är inte alls nöjd med lösningen då jag fortfarande tar plats i badrummet lika mycket (mer) som förut.
Jag hänvisar då till att han har MYCKET mer plats nu i badrumsskåpen till sina tre prylar..