annanordlund

2011-01-31
23:34:06

Ikea? Well, yeah. Art? Hell NO!
Jag ska inte ens nämna, nej precis. Jag bloggar när andan faller på och tiden räcker till.
Just nu ligger jag i min lilla stuga i Östersund och surfar tavlor. Inte tapeter som jag borde göra.

I helgen ska tapeter till hall och vardagsrum bestämmas. Jag har inte den blekaste. Istället koncentrerar jag mig på just tavlor.

Jag har bestämt att i mitt hus ska det inte finnas en endaste tavla som någon annan har. Punkt!
Känns konstigt att jag kan skriva "mitt hus".. :) Eller ja, vårt.

Så varför tittar jag då? Jo för att jag längtar efter mitt Photoshop! Jag längtar efter nätter med penslar och ritplatta med musik i hörlurarna.

Jag är dock orolig inför själva tavelmomentet. När de ska beställas och sättas upp.
Det är nämligen så att jag fick en karl som inte alls anser att:
"frugan sköter inredningen"
Typiskt! Ibland är det orättvist, jag menar så låter det ju på var och varannan karl?!

Ett exempel:
Jag blir alldeles till mig när jag får se en underbar tavla på Ikea, denna:


Jag tycker att den är helt underbar och kreativitetsnerverna börjar dansa, längta och suga in inspiration.

Vad händer? Jo karln undrar vad i helvete det föreställer. Suck. SER HAN INTE DET? Det är ju nästan perfektion i mina ögon och de vilar verkligen på något vackert!

Jag fryser till och inser med fasa att vi faktiskt aldrig avhandlat detta ämne förut,
Ordet Abstrakt finns inte i hans vokabulär.

Hur i hela friden har vi missat detta? Kanske det beror på att denna kreativitetslust inte infann sig i lägenheten som jag visste var temporär. Men nu har den slagit till i full kraft och en dröm är att ha så mycket bilder att jag kan byta ut när jag vill. Tänkte förvara dem i en sån där smart skohylla som ikea har, en sån där man öppnar ni vet?


Jag kan inte bygga mina egna möbler, jag kan inte trycka mina egna tapeter men jag KAN spegla mig själv i det som hänger på väggarna.

Jag är jätteglad att min karl vill vara med på allt sånt. Det blir otroligt många duster när vi ska välja, men vi är duktiga på att kompromissa. Hittills har det gått smärtfritt. Men tro inte att jag ger mig när vi är inne i tavel-fasen ;)


2011-01-20
16:21:08

The scars of your love, they leave me breathless

Ojj sicket eko, herreminjesus. Totalt värdelös på detta, konstaterat!

Sist jag skrev var det stressat, jag läser inlägget och irriterar mig fruktansvärt på alla missade bokstäver. Nästan lika illa som när jag läser felstavade bloggar. Huvva!

Sen sist har jag hunnit med att köpa ved, nu räcker det inte med att kånka och hämta och elda. Nu ska skiten köpas också!

Jag har jobbat en massa, konstaterat (se att jag faktiskt kan stava till det) att jag är värdelös på att baka rulltårta. Måste hem och öva tills nästa gång jag ska ge instruktioner. Den blev god åtminstone!

Vi har köpt en massa kakel, 50 paket. Vi ska inte göra om badrummet! Fast kakel är nog fel ord. Jag tänker dock inte avslöja utan det får ni se när mitt hjärtas projekt är färdigt.

Jag lyckas få en jäkla massa träningsvärk trots att jag inte har nåt gym att gå till. Renovering är garanterat världens bästa bantningsmetod. Lyfta, dra och rycka + komma på klockan nio på kvällen att någon glömt planera och laga middag.

Jag har lyckats fynda något så otroligt!
Förra fredagen kom jag hem med ett par stövlar och 6 par trosor = 200:-
Idag kommer jag hem med två kavajliknande spetsplagg, en kjol och en stor ny väska = 300:-

Något mindre fyndat var att betala 50:-/ min hos tandläkaren.

Fick ett otroligt fint grattis till förlovningen kort av mormor och morfar, de skrev att vi ska kämpa för att aldrig somna osams. Helt sant! Vi sover i skift.


Men men nog om allt dravel som händer. Snart får jag komma hem och jag längtar!




PS! Nån som känner sig stark och manad?


2011-01-09
18:25:33

Snart på resande fot.
Nu går strax tåget till Östersund. Känns galet att tiden gått så fort men samtidigt lång..

Försöker komma på vad jag tog med mig hem som jag måste ta tillbaka, men kommer inte på något.

Gårkvällen vad jättemysig med god mat och trevligt sällskap. Engelskan blir bättre efter ett glas vin kunde jag kontatera ;)

Nu ska jag mysa ner mig hos älsklingen innan verkligheten tar över helt :)


2011-01-08
12:40:28

The days past by.
Idag är det lördag, imorgon söndag och tåget bär upp till Östersund. WHAT? Min ledighet har faktiskt känts väldigt lång och effektiv, men jag har svårt att tänka mig ändå att verkligheten börjar igen på måndag. Men lite längtar jag ju ändå såklart!

Det här med att städa ut julen. Vår julstake får stå kvar en stund till.
Det är -20 grader på vinden och jag har ingen lust att gå upp med den. Det bästa vore nog om jag fick upp resten av julpyntet från skyddsrummet och vidare upp på vinden. Det är ett projekt som inte är aktuellt just nu.

Fönsterbrädorna är nu klara tror jag. Ett varv till runt kanterna bara så är det fix. Alla uttag i kontoret är borta nu så det är bara för målaren att sätta igång!

Idag måste jag fräscha upp mina engelskakunskaper. Det är ju mycket lättare att prata med någon som har engelska som andraspråk som en annan, men det har ju inte amerikaner. Äsch jag kör en Maria Montazami så löser sig allt. :)

Ikväll ska vi ut och äta, ska bli skönt att få klä upp sig lite, snickarbyxorna börjar bli lite slitna ;)




2011-01-07
17:12:41

Kontoret in progress.
Jag är nu färdig med fönstret i kontoret. MEN. Jag har kladdat en hel del på fönstret. Dock ska ju det också målas vitt i sommar... I can live with it! :)

Blä.

Bara att fortsätta!


2011-01-05
11:36:30

Ledighet innebär inte att man är ledig..?
Idag är jag fruktansvärt seg! Jag längtar efter ledighet.. eller vänta nu? Jag har bara tills söndag kvar som ledig, dock är dagarna fullspäckade och min fästman jobbar. Jag hinner med väldigt mycket på dagarna, men nu längtar jag efter att kunna sitta vår framtida läshörna framför kaminen och läsa en bra bok och bara koppla av. Men för att komma dit så måste jag fortsätta beta av listan på saker som ska göras.

Jag har nu fixat det sista med taket i kontoret, tror jag. Det är så jobbigt ljus ute och tänder jag arbetslamporna så blir det inte helle nå bra. Vi får se till sommaren om jag missat nåt :P

Nu ska jag ta tag i dörrkarm och fönsterfoder, själva fönstret får vänta till våren/sommaren. Det är mörkbrunt till originalet och jag vill ha det vitt, vitt, vitt! :)



Här få ni en bild på vår fina bro vi byggde till förstugan. Underbara Funäsdalen! :)


Nu är det dags att öppna färgburken.


2011-01-04
13:30:10

Våra 99 kvadrat.
Här bor vi! :)

I sovrummet längst upp till höger har vi sovrum.
I sovrummet längst ner till höger håller vi på att göra kontor, där jag målat tak idag t.ex.
I sovrummet upp till vänster ska bli ett gästrum. Men det är längre ner på listan och får fungera som ett förvaringsrum tills vi kommer så pass iordning.

Vardagsrummet ska vi inte prata om, det är kaos där! Men det står näst på tur efter kontoret så det ska snart fixas.

Jag har öppnat ett album på styleroom.se, men än finns inga bilder där. Det är där jag kommer att lägga upp alla bilder så länge vi sitter på ett mobilt bredband ;P Bara ett ställe när det går så segt. En länk får ni sen när vi är på g! :)


2011-01-04
09:26:04

Nytt år, nya tag?
Jag tänkte iaf återta bloggningen detta år, jag var helt slutkörd och det fanns ingen tid över alls överhuvudtaget till att blogga. Huvudet slutkört och helt tomt.

Året slutade bra och jag fick mig en fästman :) Härliga fjälls, 4:e nyåret i rad med varandra däruppe. Det betyder något väldigt stort!


mms-bilden vi skickade till våra föräldrar den 31/12 2010.


Nu ska jag återgå till takmålandet, vi har nämligen köpt hus, vilket jag inte berättat förut i bloggen?
Vi har renoverat en lägenhet i 3 månader och först nu har vi tid till oss. Sovrummet är nästan färdigt, saknas bara garderobsdörrar och gardiner :) Nu är nästa projekt kontoret, sen blir det vardagsrummet :)

Jag får inte upp planlösnings-bilden, försöker senare.