annanordlund

2009-02-27
10:25:39

Frisyr?!
Idag är det dags, det var längesedan nu. Jag ska klippa mig! :)
Jag har ju haft en plan att spara ut håret för att sedan permanenta stora lockar, men jag har insett att jag har ett sånt glashår att knappt locktången kan göra lockar i mitt hår. Ska fråga lite när jag kommer till salong Syrran & Jag här i Ljusdal.
Annars kanske det blir nån slags frisyr, älsklingen tycker att jag ska klippa den frisyr jag hade förut, den var rätt rockig och rolig, men, jag har ju varken piercingen eller stilen kvar. Får helt enkelt se hur det blir, ska bli spännande! :)

Igår var det jätteskönt att komma till Ljusdal! Vi mös md halfbaked Ben & Jerrys på kvällen, riktigt god!

Idag ska jag ut och se om jag kanske hittar något kul på dollarstore, var så jäkla längesedan jag var där!

Älsklingen ligger och slappar framför tv:n, han säger att han ska göra lärlingsprovet idag men riktigt när han kommer iväg får vi se :P

Middag ikväll hos L och H, ska bli riktigt trevligt!

Trevlig fredag, löningsdag och 14 månaders dag! :)


2009-02-25
12:57:32

Otacksamma golvf*n
Det är förbenat ouppskattat att städa våra golv, så fruktansvärt fula skador som gör att det ser jätteskitigt ut. Jag har för femtioelfte gången böjt mig ner och skrapat med nageln för att konstatera det inte vill gå bort. Idag heller.






Vi ska på 50-års kalas på lördag, jag hade tänkt ha en klänning med smala axelband, men nu vet jag inte längre eftersom jag ser misshandlad ut. Skulle sätta mig ner på en stol och älsklingen skulle skoja lite och flytta den nån milimeter åt höger då han glömt bort min totala avsaknad av balanssinne. Det slutade så här ;P





Nej, nu är det en halvtimme kvar tills jag ska åka till jobbet, så jag borde packa färdigt det sista.

Måste bara säga att jag kommit på den bästa utklädnaden till tema-festen i Karlskrona (sagofigurer), den är helt klockren och kräver minimal ansträngning. Jag har inget problem med att gå utklädd, det är riktigt roligt, men att fixa och dona med dräkten är inte riktigt min avdelning. Jag behöver inte ens någon rekvisita till min utstyrsel :)
Men vad det är kommer jag självklart inte berätta, det får ni veta efteråt :) Nån kan ju sno min idé. Iofs är det nog bara jag som noll kreativ.

Äsch, ses i Ljusdal!


2009-02-25
10:58:12

Pianodrömmar.
Nu har jag betalat räkningar (åtminstone lagt in att det åker iväg den 27:e), det är så skönt att allt är färdigt när lönen ramlar in på kontot och man hinner inte göra av med en enda krona innan räkningarna är betalade. Jag skulle iofs aldrig komma på tanken att göra av med alla pengarna. Men det är nu det, förr i tiden var jag mycket värre, då gjorde jag av med pengarna innan de ens landat på kontot.  Vet inte riktigt hur jag lyckades men jag är glad att jag inte är likadan längre.
Det gäller att sköta saker som stressar en snyggt, i mitt fall pengar.


Jag tror inte jag har hyllat spotify tillräckligt för det är verkligen kanonbra! Visserligen har jag mycket nytt som ligger på telefonen som inte finns på spotify, men man får chansen att lyssna på saker man aldrig annars skulle lyssna på. Som till exempel Jay-z - A Dream



Jag är helt frälst i låten!

Nu ska jag ta tag i städningen för idag har jag mitt sista pass för veckan. Jag börjar 14.00 och sover natten. Sen åker jag direkt hem till Ljusdal. På söndag åker jag och älsklingen hem och då vore det bästa om lägenheten är ren och fin så älsklingen vill stanna ;)

Men jag har som alltid lite svårt att slita mig från datorn.. just nu är det youtube och folk som spelar covers på piano. Jag vill också kunna! Här har ni en låt som jag absolut ska lära mig om jag någonsin köper mig ett digitalpiano/keyboard. Det är sjukt vilken känsla jag får i kroppen när jag ser sånt här, jag kan nog likna det vid ett lyckorus..



Ljudet är lite dåligt, men han gör det fantastiskt bra!

Nä som sagt, jag får fortsätta drömma och städa samtidigt!


2009-02-24
13:15:55

.

2009-02-24
13:09:38

Lönebesked
De är alltid roliga att få, trots att det kanske inte alltid är så fylliga som man räknat med.
Jag känner att mars kommer att bli en jobbig månad, bilen behövde lagas, första kvartalsbetalningen till csn har kommit, flygresa tur och retur till Karlskrona kostar en slant. Sen är det självklart de vanliga räkningarna kvar. Jag har aldrig behövt lägga ut så mycket pengar som nu, det kommer att bli en jobbig månad.

Jag har ingen ro i kroppen här hemma just nu, jag skjuter all städning och diskning framför mig och känner att det är värdelöst. På jobbet är det en berg och dalbana med bra och dåliga dagar. Jag får ta tag i och konfrontera om saker som jag avskyr och som kan irritera mig till vansinne.

Det plus en pengastress (som jag inte har för tillfället men som garanterat kommer att dyka upp) kommer nog få mig gro gåa hår. Det förvånar mig inte om jag inte har några redan.

Jag är ledsen men idag är det ingen bra dag, jag ser en jobbig period framför mig och jag vet inte hur jag ska göra för att undvika den.


2009-02-23
09:36:49

Måndag igen.
Det är precis som förra helgen, de går för fort! Jag har varit hemma i Ljusdal och som alltid så räcker tiden inte till. Jag hinner inte träffa eller göra alla/allt som jag vill, många visste nog inte ens om min hemkomst. Men jag har haft det bra, det är det som är huvudsaken :)

Men nästa helg bär det av hemåt igen, då ska jag ta tag i att åka och hälsa på en jättesöt bebis och hans söta storebror :)
Var helt inställd på att jag skulle få gosa med små söta i helgen men det blev inte av. Så jag är fortfarande lika barnsjuk som innan.

Den här veckan har jag kortvecka, men det innebär också att jag jobbar 32h på 3 dagar, det är starkt jobbat! Idag har vi även personalmöte mellan 11-14.

Det ska bli så skönt nästa vecka när älsklingen kommer hem! Yaay!

Nä duscha och köpa lite soppa innan jobbet.


2009-02-18
17:47:28

Konsten att fördriva tiden
Idag har inte det varit så himla svårt faktiskt.
Slutade kl 9 på jobbet.
Utbildning genom jobbet 9.30-12.30.
Sen gick jag en runda på stan och köpte böcker.
Tvätta 15-18.

Men nu då? Jag borde kanske städa lite.. men har jag tvättat så behöver jag inte det tycker jag.

Jag saknar dig älskling! Kom hem och ta en svängom med dammsugaren!


2009-02-17
12:00:10

Tisdag
Jaha, då var veckan igång igen. Jag anser inte att jag har haft färdigt min helg ännu!

I fredags tog jag och älsklingen en skotertur på 5 mil, min tumme pajjade efter hälften ungefär och det var fruktansvärt svårt att köra utan högertummen. Men det är väl inte så konstigt att den inte orkade så länge när jag knappt aldrig använder den.

I lördags blev det ytterligare än tur istället för skidåkning. Men då åkte jag bakom älsklingen och våra kompisar och ett föräldrapar var med också. Det var en lugn och skön tur :) Sen var vi ut och åt middag allihopa, det var mysigt :)

I söndags blev det en tur till, tummen höll inte mycket längre men det gick hyffsat förrutom att jag körde fast :P

"När du känner att det blir sådär så skulle du ha lutat dig allt du kan åt höger och gett full gas.."
-"Jasså, och när hade vi den lektionen?"


Sedan packade vi ihop i husvagnen och begav oss mot Ljusdal. Jag följde med och åkte sedan tåget hem igår på förmiddagen. Det blev inte många timmar men några hemhemma. :) och dessutom lite billigare än bussresan funäsdalen -> östersund. Jag längtar till inte nu i helgen utan nästa då jag kommer ha en långhelg hemhemma :)

Bilder från toppstugan i Funäsdalen






När jag kom till Ljusdal så hade Iris vuxit hur mycket som helst:




Hon var lite svår att ta kort på eftersom hon aldrig står stilla, men söt är hon, det är älsklingen med förresten ;)

Håller på att lägga in lite musik i mobilen (den nya fina), har snott älsklingens minneskort :)



Nu ska jag snart åka och jobba natten, sen har vi dessutom en utbildning på 3h på onsdag morgon.. kommer att bli en låång dag!





2009-02-13
07:29:31

Strul med Telenor
Okej, mitt vanliga nummer kommer inte att vara i bruk förrän den 20:e februari. Detta är för att telenor har "strypt" numret i 10 dagar. Tydligen gör dom alltid så. Så jag har fått ett refillkort att ha så länge, men Telias system krånglade igår så jag kan inte starta telefonen med refillkortet i förrän allt är fixat. Det är svårt att förklara, vet knappt själv.

Men iaf, vill ni ha tag i mig så ring till älsklingens mobil, ska snart sätta mig på bussen och åka till honom :)
Ska ju till Funäsdalen så hemnumret funkar inte heller.
När allt är fixat så postar jag mitt refillkorts-nummer.


2009-02-12
09:14:58

Jag finns på hemtelefonen.
Nu sitter jag här, tvätten hänger och torkar i tvättstugan och jag känner att jag inte har tid att sova mer.
Mitt sim-kort är nu inaktivt, upptäckte det igår när jag skulle ringa och säga godnatt till älsklingen, tur att man har hemtelefon :)
Men så ringer det kl 00.44:
"Ja?" är så sömndrucken att jag inte får fram så mkt mer.
-Hallå? Vem är det? Hallå?
"Älskling det är jag.."
-Va? Men jag ringde ju ett 0684 nummer.
"Det kan du inte ha gjort.."
-Jo men det gjorde jag!! Vi försöker få tag på en taxi så jag ringer dig sen.

Jag hinner inte säga så mycket mer eftersom det bryts, men jag hoppas att han inte ringer igen för jag behöver verkligen sova! MEN självklart ringer han klockan 02.00 också, han är söt men knäpp :P

Nej, nu ska jag nog få i mig lite frukost och sedan dammsuga lägenheten, yay.

Känner mig på ett jättekonstigt humör, vet inte vad det är, sömnbrist kanske :)

Snart helg! Ska bli så underbart att bli kramad av älsklingen igen!

2009-02-11
23:14:54

15h pass
Det var inte meningen, men så blev det idag. Jobbade mellan 7-22 pågrund av att vi hade sjukstuga, jag är helt död nu känns det som. Så jäkla skönt att vara hemma så jag vill inte gå och lägga mig riktigt ännu, men det borde jag, blir en lååång dag imorgon.

Jag har ju tvätt-tiden 7-12, jag borde dammsuga och plocka lite i lägenheten, packa inför helgen i funäsdalen, åka ner på telia och hämta ut min telefon och sedan åka till jobbet och jobba 14-22.30+jour / 6.30-9.00. --> funäsdalen.
Ska fira alla hjärtans dag med skidåkning i Ramundberget, sen har älsklingens storebror varit så snäll och lånat ut skotern så att vi har en varsin :) Hoppas på finväder!!

Drömde förresten en knäpp dröm inatt. Älsklingen friade och jag fick en ring på fingret. Den var jättesmal i guld och svarta inristningar på utsidan. Den var så ful! Men jag vågade inte säga det till älsklingen eftersom han satt där och var så stolt. Jag mådde asdåligt över ringen men var så himla glad över förlovningen. Så nu vet älsklingen hur ringen inte får se ut. Om jag nu får någon nångång vill säga :)


2009-02-10
22:06:14

Att vara orolig.
Usch säger jag bara, försökte få tag i älsklingen från kl 17.00, vid 21.00 hade jag fortfarande inte fått tag på honom.
Jag tänker att det bara är batteriet som har dött, det är ingen fara.
Men inte kan jag intala mig själv det hur länge som helst, det gick till kl 18 ungefär.

Hemtelefonen har ringt cirka 4 gånger idag, jag får hjärtklappning varje gång och tänker att nu har det hänt något. Men det har bara varit försäljare. Klockan 21 ringde mobilen och jag ser på displayen att det är älsklingens föräldrar och jag får en fruktansvärd hjärtklappning, men de undrar bara om jag hört från honom och att de börjar bli lite oroliga. Vi lägger på och jag är påväg att ringa en killkompis som också är i funäsdalen för att höra om han vet nånting och precis då meddelar telefonen att älsklingen fått mitt sms och med andra ord; mobilen är påslagen.

Jag ringer upp honom och säger åt honom att ringa hem för vi har varit oroliga, sen la vi på. Jag var så lättad att jag blev arg..

Nu har det mesta gått över.. jag vet ju själv hur man blir om mobilen dör "jag ringer sen när jag kommer hem", för allt är ju bra med en. Men det är sju resor värre när man står på andra sidan och inte har en aning om nånting.

Jag blir lite irriterad på mig själv som inte ringde kompisen tidigare, men samtidigt om de inte hade umgåtts så hade jag gjort en till person orolig. Det är på två sätt det där.

Nä, sängen snart.


2009-02-10
17:30:14

Dessa tvätt-tider.
Nu är det andra gången jag glömmer bort tvätt-tiden. I Söndags var jag stensäker på att tvätt-tiden var mellan 18-21, men när jag kommer dit visar det sig att den var mellan 15-21.
Jag bokade en ny tid tills idag, 12-15. Det kom jag inte ihåg och tillät mig själv att somna efter en lång natt på jobbet, jag sov i 4(!)h. Så nu har jag bokat en ny tvätt-tid, torsdag kl 7-12. Jag måste ha med min vita fleecetröja till fjälls, måste!

Jag älskar mitt jobb till 99%, vissa perioder till och med 100% utan att tveka. Men vissa perioder är väldigt kämpiga och mitt tålamod sätts på prov om och om igen. Just nu är vi inne i en sån fas och jag känner mig uttömd på energi.
Det är bra att jag är ledig idag, trots att det är tråkigt och jag önskar att Funäsdalen låg mycket närmare så jag fick en dag med älsklingen, men jag behöver komma ifrån jobbet en stund. Imorgon kommer jag vara fit for fight igen.



2009-02-08
15:46:50

Gräftåvallen
Min kära arbetskollega och hennes karl bjöd med mig upp till deras stuga i Gräftåvallen. Vi åkte igår kl 10 och kom hem alldeles nyss :) Jag har haft det jättetrevligt! Dock har det varit minst -17 grader och snöat massvis hela tiden. Var lite kyligt på de två skoterturer vi gjorde men det var roligt! Jag har blivit kär i en ski-doo mxz 600 touring -09. Den var hur lätt som helst att köra (styra) :)

Igår hade vi lite afterskoter och jag fick en mora-nisse som innehöll likör 43, blåbärssoppa (varm) och vispgrädde. Den var god :)

En lugn kväll med melodifestival och vid 23.00 kunde jag inte hålla ögonen öppna längre, har sovit jättegott!

Idag ska jag ta tag i tvätten och plocka iordning lite i lägenheten. Älsklingen stannar i Funäsdalen till veckan, är inte särskilt förvånad..


2009-02-06
19:26:56

Duger jag?
Att vara ensam och uttråkad gör mig så fruktansvärt irriterad. Det är inte med mening men det blir bara så.
Ja, jag hade kunnat åka hem till Ljusdal i helgen, men 80% av alla jag vill umgås är mer på älsklingens "sida" att det skulle kännas konstigt för mig att åka dit och hälsa på. Vi har även tänkt åka till Ljusdal denna månaden så jag känner att det är bättre att spara de 400:- jag skulle lagt ut tills när vi båda ska åka hem. Ja, jag snålar men förklaringen finns i inlägget nedan.

Jag tycker absolut inte att älsklingen ska skita i att åka och sitta hemma och uggla med mig istället, absolut inte.
Men att förstå min situation tycker jag inte borde vara så himla svårt heller. Jag jobbar 96% per månaden och minst 4 kvällar till kl 22 i veckan. Vi är 3 st i vår arbetsgrupp + några vikarier som vi inte ser till ofta alls. När ska jag hinna träffa och knyta nya relationer? Jag har lärt känna 2 personer hittills utanför arbetsgruppen och de jobbar helger och har planerade helger.

Jag vill inte smita iväg de helgerna till Ljusdal av den enkla anledningen Att vi bor här nu. Här har vi vårat hem. Annars hade jag lika gärna kunnat skaffa en övernattningslägenhet på veckorna.

Men att ta en fika eller lunch på stan ensam är inte roligt. Att sitta där i biomörkret själv är inte lockande. Att vara ensam även om det  bara rör sig om en helg är en hemsk känsla när det inte finns någonting jag vill eller kan sysselsätta mig med. Vi människor är flockdjur, det är en sak som är säkert. Jag är en flockmänniska.
Jag kom ihåg första natten i Karlskrona, jag var livrädd, jag var så himla ledsen och kände mig övergiven. Det tog en dag, sen hade jag en kompis i korridoren, en vecka senare Hela korridoren plus klasskompisar. Det var tider det och en helt annan utgångspunkt. Jag kanske måste börja på Mittuniversitetet?

Jag stör mig inte på att andra har roligt, jag känner glädje med dem. Men samtidigt väcks en tanke hos mig att inte duga. Jag vet att det inte är sanningen, att vi helt enkelt inte kommit så långt i vårat Östersunds-liv. Att det kommer att ordna sig. Jag kan i vilket fall inte skaka av mig känslan.


2009-02-06
12:02:33

Friday
Gårdagen slääääpade sig förbi, gjorde ingenting vettigt alls. Läste, kollade serier och på kvällen bänkad framför tv:n.

Blev galet sugen igår på att köpa mig ett digitalpiano, har totalfastnat för Coldplay's låt Lost!. Det finns många bra tutorials på youtube hur man spelar den, och en massa andra bra låtar för den delen. Men det hade varit ett underbart tidsfördriv!

MEN samtidigt är jag inte ett dugg lockad över att slänga ut 3000:- på något som inte är dödsviktigt just nu. Särskilt inte när vi bara har en inkomst. Vi kör inte med delad ekonomi så egentligen kan jag göra precis vad jag vill med mina pengar, men jag vill kunna ställa upp om det skulle krisa sig, vi har ändå ett liv tillsammans. :)

Nä, ska nog in till stan en sväng idag och köpa lite mat åtminstone. Tänkte kika runt lite i butikerna, det är ett bra tidsfördriv.
Annars har jag inte en enda plan för denna fredag. Killarna har nämligen en killhelg i Funäsdalen om jag inte berättat det. Innan de bestämt det så hade jag nämligen varit helt inställd på att åka dit med älsklingen eftersom jag är långledig. Men det sket sig ju och man är helt enkelt andraprioritering på vintern, skotern är nr 1. Suck.




2009-02-05
11:55:31

Långhelg
Jag vet inte vad som är vitsen med det faktiskt.