annanordlund

2008-11-26
18:12:57

Klänningar
Okej, jag har spenderat mer eller mindre hela dagen till att hitta nåt snyggt att ha på mig. Dessa två klänningar blev jag helt kära i!


Den översta är från http://www.missbella.se och den undre är från http://www.halens.se båda 399:-

Så... VILKEN?!

2008-11-26
11:45:29

Klädproblem
Nu i vinter är det många utgångar, juldagen och nyårsafton till exempel. Vad ska jag ha på mig?!
Jag är jättesugen på att köpa en klänning, men problemet är då vad man ska ha nertill? Det är snö och kallt här!
Jag tar aldrig på mig ett par pumps (äger inte ens ett par) när det är -10 grader utomhus.
Antar att det får bli någon lång top av något slag och ett par byxor till, men det är inte så kul det heller.

Älsklingen tycker att jag bytt stil och det håller jag med om. Men jag har kvar töjningarna i öronen + att piercingen åker in igen när jag blir långledig från jobbet. Så det är ju nåt iaf :)

Men jag är förbannat snål så att lägga 400:- på en klänning när det är vinter vet jag inte om jag tänker göra.. :P

2008-11-24
23:54:33

glädjerus!
Jo så är det, jag loggade in på banken och upptäckte att mitt lönebesked kommit. Mycket bättre än väntat och jag blir så otroligt glad!

Kanske inte är läge att blogga om hur glad man är för pengar man tjänar när det varslas så himla mycket i detta land, kanske inte bara i detta land dock. Jag hoppas bara att i veckan ingen jag bryr mig om blir uppsagd. Kan säga att det är positivt att jobba inom vården, jag kommer inte att varslas pågrund av ekonomi, bara om det inte skulle finnas elever som behöver bo hos oss. Men förhoppningsvis så vill alla bo hos oss i 4 år framöver :)

Te, GG och glädjerus, inte mycket som klår det när älsklingen inte är hemma.

2008-11-24
13:54:57

Måndag
Ja, nu var det måndag igen, veckorna går jättefort!
Idag ska jag jobba 15-21, rätt skönt, men jag har långvecka så det är skönt att börja lagom.

Ute så snöar det och blåser, vi borstade av all snö från balkongen igår när vi gjorde fint, men nu är det nån cm snö där igen.

Helgen har varit lugn och skön. I lördags kom mamma och lillebror på besök :) Sprang runt och shoppade lite :)

Annars har vi inte gjort så himla mycket, äntligen fått vårat bredband installerat iaf :) Men det där med tv-boxen är vi nog inte så nöjd med så det ska nog tillbaka.

Har kommit igång med mitt GG tittande nu igen, riktigt spännande!
Men nu måste jag göra mig i ordning för att åka till jobbet, har en känsla av att det har hänt lite där sen sist :)

2008-11-20
10:39:53

sovmorgon?
Idag jobbar jag 14-22.30 - 06.30-09.00, med andra ord jag sover på jobbet. Så idag hade jag tänkt ha sovmorgon, men älsklingen är så snäll och säger åt teliasonera att komma hem till oss kl 8 på morgonen. Så nu är det bara att koppla in internet :) Saknas bara modem och allt sånt :P

En dryg grej med att sova torsdagarna på jobbet är att jag börjar 14.00 och älsklingen kommer hem runt 14.30-15.00. Ingen pusstid där inte!

Jag tycker inte om all denna varsling, jag vet att jag sitter tryggt, för det har inte med ekonomi utan behov att göra. Men älsklingen däremot, har man inga pengar så bygger man inte. Byggs det inte så har inga snickare något jobb. Hemska tanke. Men jag hade inte klagat på att ha honom mer här hemma :) Sen kanske möjligheten att jobba i norge är lite större, då tänker jag verkligen tjata om delad ekonomi = (inkomst + inkomst) / 2. ;)

2008-11-18
20:19:59

tihi :)
Nu har jag tagit vartenda tillbehör en snickare kan tänkas vilja använda och lagt det i en stor plastlåda. Det är inte mitt fel att allting blev hullerombuller, för det låg inte iordning redan från början. Har en känsla av att jag kommer att få lite skäll... hehe. ;D

2008-11-18
18:43:11

2,5 h promenad senare
Shit vad jag har promenerat idag! Jag drog på mig underställ och vinterjackan + skidbyxorna och gore-tex kängorna och promenerade ut vid 14.00.
Tanken var att jag skulle hämta ut paketen med internet och sånt i, dock var jag otroligt skeptisk till att jag skulle få hämta ut det eftersom det var skickat till älsklingen.
Jag gick åt det håll jag trodde var rätt, jag kom fram till slut men insåg att jag måste ha gått rejäla omvägar.
I alla fall så fick jag INTE hämta ut paketet så jag tackade för mig och gick ut till Ica kvantum och köpte mjölk. Efter det stod jag i valet och kvalet om jag skulle ta bussen hem eller inte. Jag valde att gå. Innan jag var hemma så var det kolsvart ute och jag var så trött i benen att jag bara ville lägga mig i snön :P Nu har jag promenerat för denna veckan. Men jag måste säga att det var jättemysigt att höra snön knastra under skorna :) Kanske nångång i framtiden kan få in morgonpromenader, det är mysigt!

Har plockat lite i lägenheten, av någon anledning så ligger det fullt med skruvar, och diverse snickeritillbehör utströdda i lägenheten. Kan nästan tro att det är vi som renoverar! Ska nog fortsätta plocka om en stund. Har bara ingen lust för det är så tråkigt att vara ensam hemma! :)

2008-11-16
21:29:46

No hairdressing for me.
Helgen har spenderats i Ljusdal, skönt att vara "hemma" ibland. Dock så har älsklingen alltid massvis att göra när vi åker hem. Men jag har passat på att umgås med L som alltid är lika trevligt :)

Firade G på hans 25-års dag, även det mycket trevligt. Jag var jätteduktig hela kvällen :)

Nu är hallen nere färdig, tror jag, har satt upp en trådgardin som var alldeles för lång, tur är väl det att jag inte blivit frisör, hade inte kunnat försörja mig på det kan jag säga. Den är lagom kort i olika etapper kan man väl säga att slutresultatet blev.

Har ordnat med alla telia-papper som ramlat in under veckan, sanslöst mycket papper. Men det blir nog bra när vi hämtar ut prylarna åtminstone :)

Nä nu har jag nog inte så mycket mer pyssel att dona med. Har insett att vi inte äger ett enda julpynt. Får bli ljusstakar till fönstrena som blir prioriterat. Men efter att jag bekostat ett ps3 finns inte så mkt pengar kvar. Men 10 dagar kvar till lön? :)

Söndagarna efter ljusdalsvisiterna blir dock tråkiga, sitter här utan älsklingen. Vi har annars väldigt mysiga söndagar och nu ser jag fram emot en pensionärshelg :)

2008-11-11
11:03:44

babyboom!
Idag jobbar jag 07.00-10.00 / 14.00-22.00. Skönt att vara hemma en sväng på dagen, dock hade jag träning planerad, MEN, jag har egentligen inte någon bra ursäkt, jag pallar bara inte idag. Jag känner att jag har en förkylning som ligger och väntar på att bryta ut, men har inte gjort det på ca 2 månader. Inbillning kanske? Jag lovar att ta igen det nästa vecka!
Kände mig otroligt illamående imorse, knappt så jag vågade mig upp ur sängen. Jag är nog bara sympatigravid med alla andra. Jag menar, det är bebisar och gravidmagar överallt!

Ett barn fött och ett på väg inom en månads tid i vår bekantskapskrets. Så himla kul! :) Men shit vad sugen jag blir!
Jag blev lite paff när jag insåg att alla mina kriterier för att skaffa barn har fallit in:
*Ett fast jobb
*En stadig inkomst
*Någonstans att bo
*Och sist men inte minst någon jag kan tänka mig att spendera resten av mitt liv med som dessutom skulle bli den bästa pappan i Världen! :)

MEN jag vill resa lite först, jobba minst ett år och ha någon sorts ring åtminstone på fingret ;P
Sen vill jag inte heller ta för givet att "grejjerna" funkar, för det vet jag faktiskt inte!

Men jag funderar på en sak, kan man tappa sina egna barn? Borde det inte vara inbyggt i moderskänslorna att man helt plötsligt får en mycket bättre koordination?
Jag menar, det ser så jäkla enkelt ut när en vän vänder sin bebis i famnen. Själv måste jag sätta ner barnet och ta ett nytt tag för att sedan plocka upp barnet igen, för jag vet banne mig inte hur jag ska bära mig åt annars!
Känns inte som att jag kan fråga : Hörru, får jag prova en grej bara? och sen tappa barnet i golvet. Inte populärt.

Avslutar detta inlägg med en kommentar från min kära:
"Älskling, kom inte och tro att bara för att du skulle vara gravid så kommer du  få äta hur mycket choklad som helst."

2008-11-05
15:26:06

Update.
Okej, jag har ingen riktigt bra ursäkt men nu skriver jag iaf!

Har äntligen fått upp min älskade dator till Ö-sund, vi beställde även internet för över en vecka sedan, men ännu har vi inte sett röken av det. Tråkigt men sant. Älsklingen lämnade dock det mobila bredbandet hemma i veckan :) Dock har jag en lååååång lista på albums som jag hade velat ha hem, men det får väl vänta ett tag till.

Slutade klockan 9 imorse och har hela dagen till att inte göra nånting, vilket jag utnyttjar också :) Så jag kan väl ge er en uppdatering så har jag gjort någonting vettigt idag.

Jag och älsklingen har konstaterat att vi leker pensionärer när vi spenderar helgerna i Östersund. Anledningen är väl att vi inte byggt upp något kontaktnät ännu. För mig är det ganska svårt då jag jobbar i en personalgrupp som består av 3 personer och vi jobbar nästan bara kvällar. Men det kommer nog inom sinom tid, sånt tar ju faktiskt tid om man inte är student. Kanske ska mygla in mig på mittuniversitetet? :)

På helgerna lagar vi god mat, kikar på stan och i vartenda gubbdagis (jula, clas ohlson, swedol m.fl) som älsklingen kan hitta. Tar ett glas vin framför en bra film och vid tolv-tiden på kvällen somnar vi och kliver upp innan kl 10 på morgonen.
Förbannat skönt är det faktiskt, men det kan bli lite långtråkigt också. Våra vänner kan kanske börja helgbesöka oss snart? :)

Ska ta och fixa en bloggmapp under bokmärken så jag kan fortsätta följa bloggar igen, har legat lite på is tyvärr och datorn är omformaterad.

Min önskan just nu: Att mitt VISA-kort helt plötsligt fylls med oändligt mycket pengar så att vi kan göra färdigt i lägenheten. Det tar rätt hårt på plånboken när man köper allting på en gång men samtidigt förbannat skönt att INGENTING är på avbetalning!
Det är en del kvar, men mest krimskrams som gardiner, blommor, tavlor och sånt. Vi köpte en fin hylla i helgen men jag är rädd att vi måste flytta den eftersom att älsklingen har en tendens att slå huvudet i den hela tiden :P

Sen önskar jag också att våran otroligt vackra bil får ett fungerande batteri. Att kliva upp halv fem på måndagsmorgonen (3 veckor i rad) för att putta igång den är inte roligt. Nu i måndags var det snorhalt på vägen så det gick inte ens att putta den och inte en människa syntes till under den tiden på morgonen. Då är det tur att assistanskåren kan komma, men synd att dom är dyra. Annars har pärlan nya xenon extraljus och är otroligt fin, nästan så att man blir blind när man bländar av till halvljus. ;)

Nu är det bara 6 veckor kvar till julsemester, ska bli skönt! :) och ungefär lika långt kvar tills vår 1-årsdag, shit vad tiden går fort! För ett år sedan hade jag praktik på fritids och fiat var till helgen.

Nej, nu ska jag äta min nutrilett shake (inte lika roligt utan dig Kasia!!). Ha det bra nu :)